№50

Бухгалтерський тиждень, грудень, 2017/№ 50 Інші номери журналу ›
  • Свята і неробочі дні: зустрічаємо нові, проводжаємо старі Закон України від 16.11.17 р. № 2211-VIII «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів»
  • Несподівані зміни в ПКУ: чого чекати звичайному платникові ПДВ Закон України від 09.11.17 р. № 2198-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України»
  • Податкова підтримка кінематографу Закон України від 07.11.17 р. № 2176-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні»
  • «Маски-шоу стоп»: обшуки на підприємствах за новими правилами Закон України від 16.11.17 р. № 2213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування»
  • Платники із зони АТО сплачують ЄСВ і несуть відповідальність на повну Лист ДФСУ від 24.11.17 р. № 2702/5/99-99-13-02-01-15/ІПК
  • Реконструкція промислової будівлі: чи діє звільнення від сплати податку на нерухомість? Лист ДФСУ від 27.11.17 р. № 2717/ІПК/04-36-12-23-19
  • Лікарняні включаємо в розрахунок відпускних Лист Мінсоцполітики від 06.09.17 р. № 2339/0/101-17
  • Видача інвалюти на відрядження Нацбанк знову пом’якшив правила здійснення контролю за валютними операціями. А саме: він розширив перелік операцій, на які не поширюється обмеження на переказ коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізосіб у межах України.
  • Робота банківської системи на новорічні свята Нацбанк повідомив регламент роботи банківської системи України в період новорічних свят.
  • Оновлено План комплексних перевірок на 2018 рік Нещодавно Держрегуляторна служба затвердила План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік (див. «БТ», 2017, № 48, с. 10).
  • Плани перевірок Держпраці на 2018 рік Під завісу 2017 року регіональні Управління Держпраці почали оприлюднювати Плани проведення перевірок суб’єктів господарювання на 2018 рік. До цих Планів потрапили суб’єкти, які Держпраці планує перевірити у 2018 році.
  • Календар тижня
  • «Залізне» право на податковий кредит: точка зору Мінфіну З 01.07.17 р. у ПКУ з’явилася норма, що гарантує покупцеві беззастережне право на податковий кредит за ПН/РК, які зареєстровані в ЄРПН. Так зване «залізне» право на ПК було таким собі компенсатором за введення системи блокування ПН. Логіка законодавців була очевидною — коли вже документ пройшов перевірку на етапі реєстрації в ЄРПН, то до ПК покупця не повинно бути претензій. Проте в це слабо вірилося. Засумнівалися в цьому і фіскали. Тому вони звернулися за роз’ясненнями до Мінфіну. Що з цього вийшло, читайте в нашій статті.
  • Бухоблік заблокованих ПН З липня для податкових накладних (ПН) та розрахунків коригування (РК) до них повним ходом запустили процедуру блокування. Давайте сьогодні підійдемо до блокування з облікового боку і розберемося, який воно залишить слід в обліку продавця і покупця!
  • «Новогодние игрушки, свечи и хлопушки…»: прикрашаємо приміщення до Нового року З кожним днем про наближення Нового року все частіше і частіше нагадують по-новорічному прикрашені вітрини магазинів, ошатно оформлені приміщення торгових залів і корпуси офісів, що перетворилися з буденних у святкові. Відчувається, що вже зовсім скоро має відбутися щось важливе, казкове і довгоочікуване. Ну і, звичайно ж, уся ця передноворічна метушня не мине непоміченою для бухгалтера. Про облік витрат на новорічні святково-оформлювальні заходи ми зараз і поговоримо.
  • Наближається цукерково-подарунковий період! Розмова з дочкою. — Мамо, а Дід Мороз насправді існує? — Так, існує. — Тоді я йому (!) на Новий рік замовлю планшет, щоб ви з татком грошей зекономили. Ну а поки мами з татами «економлять», бігаючи магазинами за новорічно-різдвяними подарунками, добрий роботодавець і славна профспілка також можуть приміряти на себе ризу святого Миколая або шубу Діда Мороза. Ми зі свого боку теж осторонь не залишимося і розповімо вам, як «провести» подарунки по підприємству (профспілці) з мінімальним податковим навантаженням.
  • Освоюємо дропшипінг! Юридичні, податкові та облікові нюанси Це прогресивне явище у сфері продажів товарів, при якому покупець оформляє замовлення й оплачує гроші дропшиперу, тоді як товар отримує від виробника / оптового продавця. З обліковим аспектом таких операцій і пропонуємо розібратися.
  • Учень майже чародія, тобто підприємця Сьогодні ми поговоримо про те, чи може підприємець навчати громадян? Що для цього потрібно? І чи можуть учні в процесі навчання виконувати якісь роботи, зрозуміло, безкоштовно?
  • Помилка в РК — чи можна зменшити зобов'язання? Чи має право постачальник зменшити податкові зобов’язання з ПДВ на підставі зареєстрованого в ЄРПН розрахунку коригування (РК), в якому допущено помилку в даті складання та/або в порядковому номері?
  • Таблиця даних платника ПДВ: нюанси заповнення граф 2 — 4 Який порядок заповнення граф 2 — 4 Таблиці даних платника податків, що є додатком до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН?
  • Коли єдинник не хоче перевищити ліміт доходу Фірма отримала послуги перевезення від підприємства — платника ЄП. Цей єдинник перевищить ліміт доходу, якщо фірма йому заплатить за це перевезення, тому він пропонує фірмі укласти договір транспортного експедирування й оплату здійснити експедиторові. Читача цікавить, чи нормально це?
  • Коли юрособі на ЄП третьої групи можна почати роботу за новим кодом КВЕД Юрособа на єдиному податку (ЄП) третьої групи планує внести до відомостей Єдиного держреєстру новий код КВЕД. Коли можна буде почати займатися цим видом діяльності?
  • Зарплата: визначаємося зі складовими Який документ можуть використати роботодавці для визначення переліку виплат, що входять до складу заробітної плати?
  • Товарно-транспортна накладна Незважаючи на часті зміни форм та правил застосування товарно-транспортної накладної (ТТН), саме цим документом оформлюють перевезення вантажів автотранспортом. При перевірках податківці розглядають ТТН як вагомий доказ підтвердження не лише витрат на перевезення, а й того, що товар був фактично поставлений. Відповідно відсутність ТТН для контролерів — це перша ознака фіктивності угоди. Тож у сьогоднішній Темі тижня ми нагадаємо порядок використання та правила заповнення ТТН.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі