Теми статей
Обрати теми

Сільгоспдотація: затверджено Порядок її надання

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій

З початку 2017 року аграріїв позбавили спецрежиму з ПДВ. Але щоб не залишати їх без підтримки, Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України» від 24.06.04 р. № 1877-IV доповнили новим розд. V1 (див. «БТ», 2017, № 1-2, с. 27). Отже, починаючи з 2017 і до 2022 року аграріям буде надаватися допомога на розвиток сільгоспвиробництва у вигляді дотації.

Постановою, що коментується, Кабмін виконав покладений на нього обов’язок і затвердив Порядок розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році. В ньому детально описано вимоги до сільгосптоваровиробників, які мають право отримати таку дотацію, та правила визначення її розміру. Наприклад, визначено, що дотацію виплачують товаровиробникам щомісяця з урахуванням вартості реалізованої продукції та пропорційно частці сплаченої до бюджету суми ПДВ за визначеними видами діяльності в загальній сумі сплати ПДВ. Детально з правилами отримання такої дотації ми познайомимо вас у наступному номері.

Звертаємо увагу! Щоб отримати таку дотацію, аграрії мають бути включені до Реєстру отримувачів дотації. Правила ведення Реєстру та форму заяви для включення до нього затверджує Мінфін. На сьогодні такі документи ще не затверджені, є лише відповідний проект на сайті ДФСУ (www.sfs.gov.ua).

Отже, поки не буде сформовано такий Реєстр, сільгосптоваровиробники не зможуть отримати дотацію.

Постанова, що коментується, чинна з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі