Теми статей
Обрати теми

Коли ФОП-єдиноподатники мають застосовувати РРО

За яких умов застосовуються реєстратори розрахункових операцій (РРО) ФОП платниками єдиного податку?

РРО не застосовуються платниками єдиного податку (п. 296.10 ПКУ):

1) першої групи;

2) другої і третьої груп (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

При цьому норми п. 296.10 ПКУ не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Відповідно до ст. 2 Закону про РРО, термін «технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту» для цілей Закону про РРО вживається у значенні, наведеному в Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.04.91 р. № 1023-XII (далі — Закон № 1023). Це непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, устаткування та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами і на які встановлено гарантійний строк (п. 251 ст. 1 Закону № 1023). Перелік таких товарів у цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій має встановити Кабмін у тримісячний строк з дня набрання чинності Законом України від 20.12.16 р. № 1791-VIII (до 01.04.17 р.).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі