Теми статей
Обрати теми

Нормативна грошова оцінка в декларації з плати за землю

Який показник вказується у колонці 9 розділів І та ІІ податкової декларації з плати за землю: нормативна грошова оцінка всієї земельної ділянки чи нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки?

Базою оподаткування земельним податком є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації або площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено (пп. 271.1.1 та 271.1.2 ПКУ).

Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але п. 288.5 ПКУ встановлено мінімальні та максимальні межі розміру орендної плати у відсотках до нормативної грошової оцінки.

Тобто для визначення розміру земельного податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок (п. 289.1 ПКУ).

Форма податкової декларації з плати за землю затверджена наказом Мінфіну від 16.06.15 р. № 560.

У розділі І податкової декларації здійснюється розрахунок суми земельного податку, у розділі ІІ — розрахунок суми орендної плати. Зокрема, річна сума земельного податку зазначається у колонці 12 розділу І податкової декларації, річна сума орендної плати — у колонці 11 розділу ІІ.

Оскільки згідно з формою податкової декларації для обчислення річної суми земельного податку та річної суми орендної плати враховується загальна площа земельної ділянки (колонка 8 розділів І та ІІ податкової декларації), то для визначення розміру плати за землю (земельного податку, орендної плати) слід використовувати нормативну грошову оцінку одиниці площі земельних ділянок. Тобто у колонці 9 розділів І та ІІ податкової декларації вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі