Теми статей
Обрати теми

Земля в різних населених пунктах — окремі декларації

Скільки податкових декларацій з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) повинна подати юридична особа, що має ділянки в різних населених пунктах або в різних районах одного населеного пункту (міста), які відносяться до одного контролюючого органу, але коди органів місцевого самоврядування за КОАТУУ різні?

Платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій (п. 286.2 ПКУ).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), затверджена наказом Мінфіну від 16.06.15 р. № 560, передбачає заповнення коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної(их) ділянки(ок) за Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ).

Отже, юридична особа, яка має у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, земельні ділянки на території різних населених пунктів (сіл, селищ, міст, областей), за їх межами або в різних районах одного населеного пункту (міста) (коди згідно з КОАТУУ різні) та знаходиться на обліку в одному контролюючому органі, подає до такого контролюючого органу окремі податкові декларації з плати за землю щодо кожного коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі