Реєстраційний ліміт перераховується при поданні нової звітної ПДВ-декларації

Чи здійснюється перерахунок реєстраційного ліміту, якщо платник податку до закінчення граничного строку подання податкової декларації з ПДВ за звітний період подає нову декларацію із виправленими показниками з позначкою «Звітна нова»?

Складовою формули, що визначає суму реєстраційного ліміту в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН), є показник ∑Перевищ — загальна сума перевищення податкових зобов’язань (ПЗ), зазначених платником у поданих деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених податкових накладних (ПН) та розрахунках коригування (РК) до таких ПН, зареєстрованих в ЄРПН (п. 2001.3 ПКУ).

Зазначений показник визначається як різниця між:

• сумами ПЗ за операціями з постачання товарів (послуг) та отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, та їх подальшого коригування згідно зі ст. 192 ПКУ, задекларованими платником у деклараціях з ПДВ з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них,

• та сумами податку, зазначеними платником податку в ПН, що складені за такими операціями (у тому числі ПН, які не видаються отримувачу, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України), та РК до них, зареєстрованих у ЄРПН (на момент подання ПДВ-декларації).

Показник ∑Перевищ розраховується ДФС автоматично після прийняття звітності від платника податку, та при обчисленні позитивного значення вказаного показника на таке значення зменшується реєстраційний ліміт такого платника.

Таким чином, після подання «звітної нової» ПДВ-декларації ДФС автоматично здійснює перерахунок показника ∑Перевищ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі