Теми статей
Обрати теми

Розрахунки коригування до спецрежимних накладних складати не можна!

Чи можна скласти та зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) розрахунок коригування (РК) до податкової накладної (ПН), складеної до 01.01.17 р. платником ПДВ, який застосовував спецрежим оподаткування ПДВ щодо операцій, пов’язаних із здійсненням сільгоспдіяльності?

З 01.01.17 р. втратила чинність ст. 209 ПКУ, яка регламентувала умови застосування спецрежиму оподаткування сільгосптоваровиробників (п.п. 4 п. 2 розд. ХІХ ПКУ).

У зв’язку з цим було:

• скасовано реєстрацію суб’єктів спецрежиму оподаткування та переведення їх на сплату ПДВ лише на загальних підставах;

• закрито рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, які були додатково відкриті сільгосптоваровиробникам;

• обмежено термін реєстрації ПН, складених сільгосптоваровиробниками за операціями з постачання сільгосптоварів/послуг в межах спецрежиму.

Крім того, з цієї дати було встановлено, що реєстрація ПН та/або РК до ПН у ЄРПН, складених сільгосптоваровиробниками за операціями з постачання сільгосптоварів/послуг має бути здійснена не пізніше 15.01.17 р. (п. 48 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ).

Реєстрація таких ПН та/або РК до ПН не може здійснюватися з порушенням вказаного терміну.

Отже, усі ПН/РК, складені сільгосптоваровиробниками за операціями з постачання сільгосппродукції у межах спецрежиму, мали бути зареєстровані лише до 15.01.17 р. включно. Починаючи з 16.01.17 р. реєстрація таких ПН та РК не здійснюється.

Тому платник ПДВ, який застосовував спецрежим оподаткування ПДВ, не може скласти та зареєструвати в ЄРПН РК до ПН, складеної до 01.01.17 р. щодо операцій, пов’язаних із здійсненням сільгоспдіяльності.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.16

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі