Теми статей
Обрати теми

Мінфін оновив форму декларації про майновий стан

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Нестеренко Максим
Наказ Мінфіну від 06.06.17 р. № 556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»

Наказом, що коментується, Мінфін:

• уніс зміни у форму Податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджену наказом Мінфіну від 02.10.15 р. № 859;

• виклав у новій редакції інструкцію із заповнення такої декларації.

Найбільше дісталося формі самої декларації та її додаткам.

1. У розділі II «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» декларації з’явився новий ряд. 10.9.1. Він призначений для відображення інших доходів у вигляді додаткового блага (пробаченого (анульованого) боргу за отриманим іпотечним кредитом).

2. У розділі I «Доходи від провадження господарської діяльності» додатка Ф2 також не обійшлося без доповнень. У ньому знайшла собі місце графа для відображення амортизаційних відрахувань (у складі вартості документально підтверджених витрат, пов’язаних з госпдіяльністю).

У зв’язку із цим у додаток Ф2 додали ще один розділ (розділ II) для розшифровки інформації за нарахованою амортизацією.

3. Тепер уже розділ III «Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб/військового збору» додатка Ф2 також доповнений новими рядками:

ряд. 1.5 — для внесення сум ПДФО, що підлягають сплаті до бюджету самостійно платником податків за результатами звітного року;

ряд. 2.2 і 2.3 — для відображення сум військового збору, що самостійно нарахований і підлягає сплаті до бюджету платниками податків за підсумками звітного року.

Інші уточнення й доповнення обумовлені змінами в ПКУ, які були внесені ще Законом України від 21.12.16 р. № 1797-VIII і запрацювали починаючи з 01.01.17 р.

Наказ набуде чинності 31.12.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі