Теми статей
Обрати теми

Нюанси заповнення розблокувальної Таблиці

Кравченко Дар’я
Як правильно заповнити Таблицю платника податку до заблокованої податкової накладної (ПН)?

Таблицю платника податку (ТПП) (форма J(F)1312301) заповнюють і подають на розгляд «розблокувальної» Комісії ДФСУ ті платники ПДВ:

• які отримали квитанцію про зупинку реєстрації ПН або розрахунку коригування в ЄРПН (п. 3 Критеріїв № 567*);

* Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджені наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567.

• і в яких товари/послуги «на вході» не відповідають товарам/послугам «на виході».

Однак про порядок заповнення ТПП у Критеріях № 567 сказано мало. Відомо, що в ній мають бути вказані коди за КВЕД, коди товарів, що придбаваються/постачаються, за УКТ ЗЕД, і коди послуг, що придбаваються/постачаються, за ДК 016-2010.

Усі інші відомості можна почерпнути лише з роз’яснень податківців, що розміщуються на офіційному сайті ДФСУ (http://sfs.gov.ua). Ми з’ясували, що:

код виду діяльності за КВЕД потрібно вказувати у вигляді 4 знаків з розділовою крапкою («10.41»);

код товару, який придбавається/продається за УКТ ЗЕД, — у вигляді від 4 до 10 знаків без розділових знаків («1201»);

код послуги повинен містити від 5 до 14 символів. Тобто мінімум 4 знаки з розділовою крапкою («33.12» або "33.12.24-00.00»).

Попереджаємо: для контролерів код «33.12» і код «33.12.24-00.00» — це різні коди. Тому якщо в ТПП ви вказали код «33.12», то саме його і пишіть, заповнюючи ПН, щоб уникнути блокування. Аналогічний підхід потрібно застосовувати і за товарами.

І останнє — у кожному рядку, у якому вказаний код КВЕД, необхідно внести або код придбаного товару/послуги, або код товару/послуги, що продається. Якщо вказати такі дані разом (в одному рядку) — Комісія не прийме таку ТПП до розгляду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі