Теми статей
Обрати теми

Поспішайте побачити! Нова форма «неприбуткового» Звіту

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Трохименко Людмила

Наказом, що коментується, Мінфін затвердив довгоочікувані зміни у форму «неприбуткового» Звіту (затверджений наказом Мінфіну від 17.06.16 р. № 553). Поліпшень небагато.

Основна частина. У шапці Звіту (як і його додатків) більше немає згадки про квартальний звітний період.

«Прибуткову» частину (частина І) серйозно скоротили (залишилося 11 рядків зі «старих» 16). Серед втрат — доходи від внесків; доходи від продажу товарів (робіт, послуг), що пропагують ідеї неприбуткової організації; деякі з надходжень бюджетних організацій.

Водночас додали такий вид доходів, як вартість активів, товарів (робіт, послуг), отриманих для реалізації мети і напрямів діяльності неприбуткової організації. До речі, такий же рядок з’явився у «витратній» частині (частина І) і в частині ІІ Звіту (новий ряд. 3.2).

Крім того, у «витратному» розділі видалені деякі «старі» рядки (що стосуються витрат на утримання організації і проведення основної діяльності). Але при цьому додали новий ряд. 2.6 «інші видатки (витрати)».

У завершальній частині Звіту:

а) в таблиці «Наявність додатків» додали комірку «ФЗ» для позначки «+» при поданні фінзвітності;

б) таблиця «Відомості про одночасне подання… фінансової звітності» дістала нову назву і перебралася під таблицю «Наявність додатків».

Додаток ГД. Сама форма додатка залишилася без змін. Поліпшень зазнали тільки посилання. Так: нове посилання «3» пояснює, як заповнювати гр. 8 таблиці 2 «сума у валюті», якщо операція здійснюється в гривні.

Додаток ВП. Тут лише одна поправка — в таблицю 1 «Врахування помилки(ок)…» додали всі рядки з основної частини Звіту. Нагадаємо: раніше їх було лише 4.

Наказ набуває чинності з дня його офіційної публікації (готується до публікації 20.06.17 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі