Теми статей
Обрати теми

Чи може ПДВ-пільга мати від’ємне значення?

Чи може бути визначене від'ємне значення суми пільги з ПДВ при заповненні Звіту про суми податкових пільг?

Суми податків і зборів, не сплачені підприємством до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, розраховуються відповідно до Порядку № 167*.

* Порядок визначення сум податків і зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, затверджений наказом ДПАУ від 29.03.11 р. № 167.

Згідно з п. 2 підрозд. 1 і п. 2 підрозд. 2 розд. II цього документа ПДВ-пільга для звільнених операцій розраховується шляхом визначення суми ПДВ за основною ставкою ПДВ від обсягів поставок товарів (послуг), звільнених від оподаткування, зменшених на обсяги операцій з придбання товарів (послуг), використаних у пільгових операціях.

ПДВ-пільга за нульовими операціями розраховується шляхом визначення суми ПДВ за встановленою основною ставкою податку від обсягів операцій з експорту товарів (супутніх послуг) та/або операцій з поставки товарів (послуг) на митній території України, оподатковуваних за нульовою ставкою, зменшених на обсяги операцій з придбання товарів (послуг), використаних в операціях з експорту товарів (супутніх послуг) та/або в операціях з поставки товарів (послуг) на митній території України, оподатковуваних за нульовою ставкою.

Оскільки суми ПДВ-пільг розраховуються шляхом визначення обсягів операцій з поставки товарів (послуг), оподаткування яких відбулося з урахуванням пільгових режимів, зменшених на обсяг операцій з придбання товарів (послуг), використаних у таких пільгових операціях, то при правильному застосуванні алгоритму розрахунку від’ємне значення ПДВ-пільги виникати не повинне.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, підкатегорія 101.29

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі