Теми статей
Обрати теми

Чи потрібно зберігати документи, якщо перевірки не було 3 роки?

Які терміни передбачені для зберігання документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів суб’єктом господарювання, у тому числі в разі, коли перевірка контролюючим органом не проводилася більше 1095 днів?

Для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінзвітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів ( п. 44.1 ПКУ).

Платники податків зобов’язані зберігати вказані документи, а також документи, пов’язані з виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на контролюючі органи, не менше 1095 днів* з дня подання податкової звітності, для складання якої використовувалися документи, а в разі її неподання — з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності ( п. 44.3 ПКУ).

* Детальніше про терміни зберігання різних видів документів читайте в «БТ», 2016, № 20, с. 21.

У разі ліквідації платника податків документи за період його діяльності не менше 1095 днів (2555 днів — для документів з трансфертного ціноутворення), що передували даті ліквідації такого платника податків, передаються в архів.

Водночас, якщо вказані вище документи пов’язані з предметом перевірки, проведенням процедури адміністративного оскарження, прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення або судового розгляду, такі документи повинні зберігатися до закінчення перевірки і передбаченого законом терміну оскарження прийнятих за її результатами рішень та/або вирішення справи судом, але не менше 1095 днів з дня подання податкової звітності.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, підкатегорія 135.01

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі