Теми статей
Обрати теми

SMS-благодійність: збір на пенсійне страхування не сплачується

Децюра Сергій, Кравченко Дар’я, Бобро Анатолій

Постанова, що коментується, це реакція Кабміну на Закон України від 06.10.16 р. № 1664-VIII // «БТ», 2016, № 46, с. 5. Цим Законом було звільнено від пенсійного збору «благодійні SMS».

В оновленому Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженому постановою КМУ від 03.11.98 р. № 1740, тепер передбачено, що:

• збір на обов’язкове державне пенсійне страхування не сплачується абонентами у разі відправлення благодійного телекомунікаційного повідомлення;

• вартість послуг з відправлення такого повідомлення не є об’єктом обкладення збором;

• у разі отримання такого повідомлення сума збору, виходячи з суми коштів, яку оператор стільникового рухомого зв’язку перераховує неприбутковій чи благодійній організації (крім політичних партій і кредитних спілок), або територіальній громаді, зараховується в рахунок зменшення поточних платежів із зазначеного збору протягом поточного звітного періоду;

повернення помилково або надміру сплачених сум збору на пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій здійснюється у порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету.

Крім того, запроваджена нова форма Звіту (додаток 2 до Порядку). При її розробці Кабмін не лише врахував висвітлені вище «благодійні» новації, а й нарешті вірно вказав розмір збору (7,5 % замість 6 %), який було підвищено давньою постановою КМУ від 12.09.05 р. № 887.

Постанова, що коментується, чинна з 17.02.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі