№12

Бухгалтерський тиждень, березень, 2017/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Нова форма земельної декларації: технічні помилки виправлені Наказ Мінфіну від 23.01.17 р. № 9 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)»
  • SMS-благодійність: збір на пенсійне страхування не сплачується Постанова КМУ від 14.02.17 р. № 72 «Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій»
  • «Стара» форма податкової накладної не перешкода для податкового кредиту Лист ДФСУ від 10.03.17 р. № 5953/7/99-99-15-03-02-17
  • Мотиваційні виплати — покупцеві, податковий кредит — дистриб’ютору Лист ДФСУ від 06.02.17 р. № 2104/6/99-99-15-03-02-15
  • Списуючи вугіллячко, не забудьте нарахувати податкові зобов’язання Лист ДФСУ від 08.02.17 р. № 2426/6/99-99-15-03-02-15
  • Індекс інфляції за лютий — 101,0 % За даними Держстату, індекс споживчих цін на товари та послуги (він же індекс інфляції) у лютому 2017 року становить 101,0 %.
  • Ставка держдивідендів за 2016 рік
  • Хто такий староста села? Нарешті законодавці визначилися із статусом старости села, селища. Обирати старосту будуть жителі села, селища (сіл, селищ), розташованого на території відповідного старостинського округу, на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування.
  • Ліцензування повітряних перевізників Кабмін затвердив Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів повітряним транспортом.
  • Електронний Реєстр видавництв Кабмін оновив Порядок ведення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції.
  • Фотофіксація перевірки техстану автомобілів Кабмін удосконалив механізм процесу проведення перевірки технічного стану транспортних засобів.
  • Календар тижня
  • Невже дочекалися? Умовні коди товарів для нової форми ПН Блискавичність, з якою був опублікований наказ Мінфіну від 23.02.17 р. № 276, мала свої негативні наслідки — на дату набуття чинності цим документом була відсутня електронна форма податкової накладної (ПН). Бракувало й умовних кодів для товарів, яких немає в УКТ ЗЕД. ДФСУ була вимушена взяти тайм-аут до 16.03.17 р., щоб підготуватися до нововведень. Напередодні цієї дати податківці таки «видали на гора» умовні коди. Що ж тепер?
  • Нова форма розрахунку коригування: до чого готуватися Розрахунок коригування (РК) — це вірний супутник податкової накладної (ПН). Тому якщо будь-які зміни відбуваються у формі накладної, то вони зачіпають і форму розрахунку. Ось тільки перехід на «нові рейки» у РК відбувається з невеликими ускладненнями. Річ у тому, що такий документ складається з метою зміни подій, що сталися раніше. Тобто при оформленні РК доведеться враховувати не лише особливості старої форми ПН, але і нові вимоги до заповнення таких документів. Як «урегулювати» нестикування між новою формою РК і старими ПН, ми вам підкажемо в нашій статті.
  • «Прибуткова уточненка»: особливості складання Як сказав Конфуцій, «єдина справжня помилка — не виправляти своїх минулих помилок». Це повною мірою стосується і помилок з податку на прибуток. Тим паче що припуститися «прибуткової» помилки зараз легко, адже правила оподаткування чітко не сформульовані і до того ж часто змінюються. У статті ми нагадаємо вам загальну процедуру виправлення помилок і зосередимося на коригуваннях через уточнюючу декларацію.
  • Відпускний резерв: від створення до обліку Для більшості людей відпустка — це довгоочікувана і радісна подія, яку вони зазвичай ретельно і довго планують. Чи не весь рік одним увижаються піщані пляжі, іншим — величні гори, третім — привітна Європа тощо. Ні для кого не секрет, що реалізовувати свої відпускні плани народ вважає за краще переважно влітку. Це достатньо зрозуміле бажання. Ось тільки для підприємства воно виявляється трохи обтяжливим, адже таким чином витрати на оплату відпусток не рівномірно розподіляються впродовж року, а скопом звалюються «на голову» саме в літній період. Такий стан речей створює загрозу зростання собівартості продукції (товарів, робіт, послуг). Не дуже приваблива перспектива. Однак вітчизняне законодавство потурбувалося про те, щоб підприємство могло рівномірно розподілити такий вантаж між іншими періодами звітного року. Для цього необхідно створити так званий резерв відпусток, а якщо говорити офіційними термінами — забезпечення на оплату відпусток працівникам. Про те, як правильно розрахувати суму резерву і відобразити операції з його створення і використання в обліку, ми сьогодні і поговоримо.
  • Побутовий котел на підприємстві: нараховуємо екоподаток і відображаємо в обліку Для обігріву офісних та виробничих приміщень підприємства доволі часто використовують звичайні побутові газові або твердопаливні котли. При цьому часто експлуатують такі котли без отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин. А це, як ви знаєте, спричиняє проблеми з нарахуванням екоподатку. Про те, як нарахувати екоподаток у такому випадку, ми вам і розповімо.
  • Індексуємо зарплату за березень 2017 року Індекс інфляції за січень 2017 року, який впливає на березневу індексацію, склав 101,1 %. Як він вплине на коефіцієнти індексації за березень 2017 року, дізнаєтеся із сьогоднішньої статті.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати в березні 2017 року Індекс споживчих цін за лютий 2017 року склав 101,0 %. Як таке перевищення позначиться на коефіцієнтах і сумах компенсації при виплаті зарплатних боргів у березні 2017 року? Про це розповімо в нашій консультації.
  • Технічно складні згубники «РРО-імунітету»: готовність № 1 Товари — згубники «РРО-імунітету» з’явилися на горизонті. Поки, на щастя, тільки у вигляді проекту Переліку. Але це означає, що процес іде. Перелік технічно складних побутових товарів, при торгівлі якими обов’язковий РРО, уже десь зовсім поруч. Час «пристрілюватися». Приєднуйтеся!
  • Ставки єдиного податку для ФОП у сімнадцятому році На прохання читачів сьогодні приділимо увагу питанням застосування ставок єдиного податку (ЄП), що діють у 2017 році. Річ у тім, що на ставки цього податку для єдинників 1-ї та 2-ї груп впливають місцеві фактори (тобто місцеві ради). Якою мірою та як це позначилося на ставках ЄП, що застосовуються цього року, і розбиратимемося.
  • За якою формою подавати уточнюючий розрахунок з ПДВ Підкажіть, за якою формою (новою чи старою) подавати уточнюючий розрахунок з ПДВ у березні 2017 року?
  • Виправляємо помилку у типі об’єкта нерухомості У декларації з податку на нерухомість на 2017 рік припустилися помилки. У графі 2 замість коду «9» вказали код «3». Тобто об’єкт нежитлової нерухомості позначили як житлову. Як виправити помилку, якщо сума податку нарахована правильно?
  • Правила роботи в електронному кабінеті Чи є обов’язковим подання звітності через електронний кабінет та який порядок роботи електронного кабінету?
  • Алгоритм перевірки ФОП під час закриття Якими контролюючими органами та в якому порядку проводяться документальні позапланові перевірки у зв’язку з припиненням діяльності фізичної особи — підприємця (ФОП)?
  • Розраховуємо лікарняні Протокол комісії (уповноваженого) із соцстрахування і лікарняний лист — на столі. Час розрахувати працівникові оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності і допомогу по тимчасовій непрацездатності. Як це зробити, щоб контролер із Фонду «носа не підточив»? Зараз усе розповімо і покажемо на прикладах.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі