Теми статей
Обрати теми

Монетизація невикористаної субсидії

Децюра Сергій
Кабмін запровадив алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Відповідно до нього передбачається, що споживач, який зекономив на субсидії для індивідуального опалення, може отримати за економію суму, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт/год електричної енергії.

Осіб, яким будуть виплачувати такі суми, визначатиме до 1 червня поточного року підприємство — виробник/виконавець послуг з газо-, електропостачання. А про те, що ви маєте право отримати суму такої невикористаної субсидії, вас має проінформувати орган з питань соціального захисту населення.

Після надходження такого повідомлення споживач має подати до 1 вересня поточного року особисту заяву споживача, у якій визначити спосіб отримання такої невикористаної субсидії (на особовий рахунок у банківській установі або у відділенні поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта»).

Увага! Такі кошти не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи ( п.п. 165.1.1 ПКУ). Тому отримана субсидія жодним чином не оподатковується і не вказується в Декларації про доходи громадян.

(Постанова Кабміну від 26.04.17 р. № 300, чинна з 01.05.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі