№19-20

Бухгалтерський тиждень, травень, 2017/№ 19-20 Інші номери журналу ›
  • Зустрічайте оновлені форми декларацій з єдиного податку Наказ Мінфіну від 17.03.17 р. № 369 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578»
  • Перевірки Держпраці: з’явився Порядок їх проведення Постанова Кабміну від 26.04.17 р. № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
  • Штраф за нереєстрацію ПН, виписаних «на себе»: Мінфін трохи добріший за ДФСУ Лист Мінфіну від 14.04.17 р. № 11310-09-10/10306
  • Нові форми ПДВ-звітності: секрети заповнення від податківців Лист ДФСУ від 24.04.17 р. № 10174/7/99-99-15-03-01-17
  • «Штрафні» різниці: Мінфін підкоригував позицію ДФСУ Лист Мінфіну від 10.04.17 р. № 11210-09-10/9617
  • Індекс інфляції за квітень — 100,9 % За даними Держстату, індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) у квітні 2017 року становить 100,9 %.
  • Оновлено коди бюджетної класифікації Уряд здійснив черговий крок до удосконалення правил ведення обліку податків, зборів, інших платежів та інших надходжень до бюджету.
  • Монетизація невикористаної субсидії Кабмін запровадив алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Відповідно до нього передбачається, що споживач, який зекономив на субсидії для індивідуального опалення, може отримати за економію суму, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт/год електричної енергії.
  • Перевірки контрольованих операцій Мінфін удосконалив правила проведення перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій.
  • Особам передпенсійного віку не страшні скорочення! ВРУ вирішила захистити трудові права людей передпенсійного віку.
  • Календар тижня
  • ПДФО з дивідендів у 2017 році: як перерахувати під ставку 9 % Оподаткування дивідендів, що виплачуються у 2017 році, завдяки законодавцям викликало низку несподіваних запитань. «Технічні» огріхи в «дивідендних» ставках ПДФО, які були виправлені заднім числом, наробили багато шуму. У зв’язку із цим ми пропонуємо свій варіант вирішення дивідендної проблеми.
  • Критерії для блокування податкових накладних і документи для розблокування: новий проект З 01.04.17 р. стартував тестовий режим блокування реєстрації податкових накладних. Ось тільки бракувало нормативно-правових актів, що визначають роботу всієї системи. Першою ластівкою стала постанова КМУ від 29.03.17 р. № 190 («БТ», 2017, № 15, с. 4). Услід за нею з’явився проект наказу Мінфіну, який містив критерії оцінки ризиків і перелік документів, що надаються для розблокування («БТ», 2017, № 16, с. 13), який викликав шквал критики. У результаті 05.05.17 р. вийшла його підкоригована редакція. Давайте ознайомимося із цим проектом.
  • Бюджетне відшкодування: як працює нова система 01.04.17 р. закінчився перехідний період, який був таким потрібним для впровадження чергової «прозорої» схеми бюджетного відшкодування (БВ). Сприяло цьому прийняття в березні 2017 року низки документів, які й визначили порядок роботи всієї системи. До речі, про те, що новий порядок відшкодування дійсно запрацював, можна судити за повідомленнями на офіційному сайті Мінфіну про перші виплати Казначейством заявлених сум ПДВ. Сьогодні ми розповімо, з чим саме доведеться зіткнутися платникам, які захочуть отримати ПДВ з бюджету. І чи все так гладко в новій системі.
  • Облік товарів у роздробі Торгова діяльність в Україні — одна з найпоширеніших форм підприємництва. Щоб це зрозуміти, не потрібно бути експертом. Різноманіття неонових вивісок, безликих манекенів, що ваблять до себе покупців крізь скло вітрин, і розсип різноманітних кіосків та лотків на вулицях наших міст говорять самі за себе. Для суб’єктів господарювання, що торгують, ми і підготували нашу сьогоднішню Шпаргалку бухгалтера.
  • Працівник-сумісник і Звіт з ЄСВ Чи потрібно показувати в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 дати прийому/звільнення працівника-сумісника? Як відобразити в таблиці 6 заробітну плату, нараховану внутрішньому суміснику: в загальній сумі зарплати, нарахованої йому роботодавцем за основним місцем роботи і за місцем роботи за сумісництвом, чи в окремому рядку?
  • Індексуємо зарплату за травень 2017 року Індекс інфляції за березень 2017 року склав 101,8 %. Крім того, з 1 травня підвищився розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи. Як це вплине на коефіцієнти та суми індексації за травень 2017 року? Дізнаєтеся із сьогоднішньої статті.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати у травні 2017 року Індекс споживчих цін за квітень 2017 року склав 100,9 %. Як таке перевищення позначиться на коефіцієнтах і сумах компенсації при виплаті зарплатних боргів у травні 2017 року? Про це розповімо в нашій консультації.
  • Ціна з п’ятьма знаками після коми: приймати податкову накладну чи ні? Постачальник виписав податкову накладну, у якій у графі 7 указані 5 знаків після коми. Як бути: приймати таку податкову накладну чи ні? Адже в Порядку № 1307* вказано тільки, що вартісні показники податкової накладної заповнюються в гривнях з копійками, а про кількість знаків після коми нічого не сказано.
  • Оновлену земельну звітність будемо використовувати з 01.01.18 р. З якої дати буде використовуватися нова форма податкової декларації з плати за землю?
  • Уточнення минулих періодів не звільняє від штрафів за несвоєчасну сплату завищеної суми плати за землю Чи нараховуються штрафні санкції та пеня за порушення строків сплати податкового зобов’язання з плати за землю, якщо платник податку не сплатив податкове зобов’язання, задеклароване в податковій декларації з плати за землю, а погашення податкового боргу відбулося внаслідок подання уточнюючої декларації, якою зменшені суми раніше нарахованих зобов’язань?
  • Щорічна основна відпустка Уже традиційно сезон відпусток відкривають травневі свята. Тому пропонуємо вам згадати ази надання і документального оформлення щорічних відпусток. Хто має право на щорічну відпустку? Яка її тривалість? Як розрахувати суму відпускних? Відповіді на ці та багато інших «відпускних запитань» ви знайдете в нашій Темі тижня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі