Теми статей
Обрати теми

Антиросійські санкції: заборона «1С», блокування «ВКонтакті» й «Однокласники»

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Гуль Тетяна
Указ Президента України від 15.05.17 р. № 133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»

Указом, що коментується, Президент України увів у дію рішення РНБО від 28.04.2017 р.

Цим рішенням запроваджуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Під санкції, зокрема, потрапили:

1. Російське ТОВ «1С» та його представництво в Україні ТОВ «1С Мультимедіа Україна». Ця організація найбільш відома як розробник та дистриб’ютор бухгалтерської програми «1С:Підприємство».

Під санкціями розуміється заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань тощо.

Водночас дистриб’ютори запевняють, що програма «1С:Підприємство» повністю працездатна, технічна підтримка працює у штатному режимі, усі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування. Партнери «1С:Франчайзі» продовжують надавати послуги з оновлення продуктів і інформаційно-технологічної підтримки користувачів програмних продуктів «1С:Підприємства» (http://1c.ua/ua/news/detail/633399/).

2. ТОВ «Мэйл.РУ ГРУП». Санкціями передбачено блокування доступу до соціальних мереж «ВКонтакті» та «Однокласники». Проводити таке блокування будуть інтернет-провайдери, які надають послуги з доступу користувачам до цих ресурсів.

Також під санкції потрапили такі організації, як ТОВ «Яндекс» та «Яндекс. Україна», «Лабораторія Касперського», «Доктор Веб», ТОВ «Корпорація «Парус» тощо.

Указ, що коментується, чинний з 17.05.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі