Теми статей
Обрати теми

Реєстраційний ліміт при поверненні ПДВ, сплаченого на митниці

Чи зменшується реєстраційний ліміт при поверненні коштів, надміру сплачених митним органам під час ввезення товарів на митну територію України?

За загальним правилом у разі повернення ПДВ надміру сплаченого до бюджету такі кошти підлягають поверненню виключно на електронний ПДВ-рахунок платника, а в разі його відсутності на момент звернення чи на момент фактичного повернення коштів — шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку (п. 43.41 ПКУ).

Враховуючи те, що при ввезені товарів на митну територію України сума ПДВ сплачується не з електронного рахунку, а безпосередньо з розрахункового рахунку, то повернення коштів, надміру сплачених під час ввезення товарів на митну територію України, здійснюється на поточний рахунок платника податків в установі банку.

При цьому відповідно до п. 2001.3 ПКУ складовою формули щодо суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні (∑Накл), є загальна сума податку, сплаченого при ввезенні товарів на митну територію України (∑Митн).

Для обчислення показника (∑Митн) використовуються митні декларації, аркуші коригування та додаткові декларації (п. 2001.3 ПКУ).

Тобто аркуші коригування на зменшення до митних декларацій зменшують показник (∑Митн) та, відповідно, суму, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні (∑Накл).

Отже, якщо сума надміру сплачених митним органам коштів виникла у зв’язку з коригуванням митної вартості товарів, у результаті чого було складено аркуш коригування на зменшення, то незалежно від дати повернення таких коштів з бюджету на поточний рахунок платника податку в установі банку показник (∑Митн) та, відповідно, (∑Накл) зменшується за фактом складання аркуша коригування.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі