Теми статей
Обрати теми

Оскаржити декілька рішень про блокування можна в одній скарзі

Чи може платник податків оскаржити в одній скарзі декілька рішень комісії ДФСУ про відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних?

Оскарження рішення про відмову в реєстрації податкової накладної (ПН) та розрахунку коригування (РК) у Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) здійснюється в порядку, визначеному ст. 56 ПКУ з урахуванням таких особливостей (п. 56.23 ПКУ):

• скарга на рішення про відмову в реєстрації ПН/РК у ЄРПН подається до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику;

• скарга на рішення про відмову в реєстрації ПН/РК у ЄРПН розглядається в порядку, визначеному Кабміном, комісією центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, за участю уповноваженої особи центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику;

• скарга на рішення про відмову в реєстрації ПН/РК у ЄРПН розглядається протягом 10 календарних днів з дня отримання такої скарги центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику. Строк розгляду скарги не може бути продовженим;

• якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків на рішення про відмову в реєстрації ПН/РК у ЄРПН не надсилається платнику податків протягом 10-денного строку, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначеного строку.

Порядок розгляду скарг на рішення комісії Державної фіскальної служби про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у ЄРПН затверджено постановою Кабміну від 04.07.17 р. № 485 (далі — постанова № 485).

У ньому вказано, що скарга складається виключно в письмовій формі та подається платником податку особисто або через свого уповноваженого представника безпосередньо до ДФСУ або надсилається поштовим відправленням (п. 7 постанови № 485).

Така скарга повинна містити (п. 9 постанови № 485):

• найменування або прізвище, ім’я, по батькові платника податку, який подає скаргу, його податкову адресу;

• податковий номер або серію (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб — підприємців, які мають позначку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта);

• реквізити оскаржуваного рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації ПН/РК у ЄРПН (далі — рішення комісії ДФС);

• інформацію про причини незгоди платника податку з рішенням комісії ДФС;

• відомості про оскарження рішення комісії ДФС до суду;

• вимоги платника податку, який подає скаргу;

• адресу, на яку необхідно надіслати рішення, прийняте за результатами розгляду скарги.

При цьому платник податку може додавати до скарги пояснення та копії документів, засвідчені у встановленому порядку, які підтверджують інформацію, зазначену в ПН/РК, до якої/якого застосована процедура зупинення реєстрації (п. 10 постанови № 485).

Скарга підписується особисто платником податку, який її подає, або його уповноваженим представником. Якщо скарга підписується уповноваженим представником платника податку, до неї додаються оригінал або належним чином засвідчена копія документа, який засвідчує повноваження такого представника відповідно до законодавства (п. 11 постанови № 485).

Отже, платник податків може оскаржити в одній скарзі всі рішення комісії ДФС, оскільки чинним законодавством не встановлено таких обмежень.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 133.01

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі