Теми статей
Обрати теми

Особливості заповнення графи 2 «розблокувальної» Таблиці

Яким чином заповнювати гр. 2 додатка до Критеріїв оцінки ступеня ризиків щодо товарів/послуг, які придбавалися в неплатників ПДВ та/або в період, коли коди товарів згідно з УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП були не обов’язковими реквізитами?

Платник ПДВ у разі отримання квитанції про зупинку реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування у ЄРПН має право подати на розгляд «розблокувальної» комісії ДФСУ інформацію у вигляді Таблиці даних платника податку (додаток до Критеріїв № 567*).

* Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджені наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567.

У Таблиці необхідно вказати вид економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, коди послуг згідно з ДКПП.

У графу 2 Таблиці відповідно до виду економічної діяльності потрібно обов’язково внести коди товарів згідно з УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП, які придбавалися з метою їх подальшого постачання або для виготовлення товарів / послуг, які на постійній основі постачаються (виготовляються) таким платником.

Увага! Заповнювати гр. 2 Таблиці слід незалежно від того, у якому звітному періоді придбавалися товари / послуги і чи були вказані при їх придбанні коди товарів відповідно до УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП.

З метою визначення коду товарів, придбаних у період, коли код УКТ ЗЕД не був обов’язковим реквізитом або якщо товари придбавалися в неплатників ПДВ, можна звертатися в Торгово-промислову палату України або науково-дослідний інститут судових експертиз.

З питання правильності визначення кодів згідно з ДКПП — до Мінекономрозвитку.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі