Теми статей
Обрати теми

Чи подавати «розблокувальну» Таблицю при отриманні передоплати

Чи підлягає заповненню додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, у разі отримання квитанції про призупинення реєстрації податкової накладної за умови отримання постачальником передоплати за товари, постачання яких ще не відбулося?

Відповідно до п. 201.16 ПКУ з 01.07.17 р. реєстрація податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК) у ЄРПН може бути зупинена в разі, якщо така ПН/РК відповідає сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинки реєстрації ПН /РК у ЄРПН.

Платник податків у разі отримання квитанції про зупинку реєстрації ПН /РК у ЄРПН має право подати на розгляд «розблокувальної» комісії ДФСУ інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків (додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинки реєстрації ПН /РК у ЄРПН, затверджених наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567).

При заповненні «розблокувальної» Таблиці потрібно вказати вид економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010, код товару згідно з УКТ ЗЕД, код послуги згідно з ДКПП.

Зазначимо, код товару згідно з УКТ ЗЕД є одним з обов’язкових реквізитів ПН ( п. 201.1 ПКУ). При цьому платники ПДВ мають право вказувати його не повністю, але не менше 4 перших цифр відповідного коду (окрім випадків постачання підакцизних та імпортних товарів).

Тому в разі отримання передоплати за товари, постачання яких ще не відбулося, у платника ПДВ вже є вся необхідна інформація для заповнення «розблокувальної» Таблиці.

Висновок: отримання передоплати за товари, постачання яких ще не відбулося, не позбавляє платника ПДВ права вказати в «розблокувальній» Таблиці інформацію про товари, стосовно яких вона отримана.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі