Теми статей
Обрати теми

Доплата за «нічні» години роботи у святкові дні

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
Мінсоцполітики роз’яснило, що робота у святкові дні оплачується в подвійному розмірі залежно від умов оплати праці в порядку, визначеному ст. 107 КЗпП. Розмір оплати за роботу в нічний час установлюється генеральним, галузевим (регіональним) угодами та колективним договором, але не може бути нижче 20 % тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час (ст. 108 КЗпП).

А от у ситуації, коли у святковий день довелося працювати в нічний час, працеоплатне відомство вважає, що працівникові повинні нарахувати «нічну» доплату без задвоєння, на загальних підставах. Адже оплатні гарантії по роботі у нічний час та по роботі у святкові дні регулюються різними статтями КЗпП.

Тому при розрахунку доплати за роботу в нічний час у святковий день одинарну (не подвійну (!)) годинну тарифну ставку множимо на 20 % і на кількість годин роботи в нічний час.

Окремо оплачуємо роботу у святковий день згідно зі ст. 107 КЗпП у подвійному розмірі годинної тарифної ставки. Оплаті будуть підлягати всі години роботи в такий святковий день, у тому числі й години, що припали на нічний час.

(Лист Мінсоцполітики від 11.07.18 р. № 1217/0/101-18/28)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі