Теми статей
Обрати теми

Копії квитанцій про подану податкову звітність

Чи може платник отримати копію першої та/або другої квитанцій про надсилання електронних документів та за який період?

Обмін електронними документами між платником на контролюючими органами здійснюється відповідно до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.17 р. № 557. При цьому Електронний кабінет забезпечує, зокрема, здійснення автоматизованого внесення до журналу всіх дій (подій), що відбуваються в ньому, включаючи фіксацію дати і часу відправлення, отримання документів та будь-якої зміни даних.

Інформація про дату і час надсилання та отримання документів, іншої кореспонденції з ідентифікацією відправника та отримувача зберігається безстроково і може бути отримана через Електронний кабінет у вигляді електронного документа, в тому числі у вигляді квитанції у текстовому форматі.

Через приватну частину Електронного кабінету платник має вільний доступ до отриманих квитанцій (першої та/або другої) за будь-який період. Квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційних повідомлень, кореспонденції тощо можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. Деякі документи, що надійшли до розділу «Вхідні документи», дублюються в інших режимах, зокрема квитанції щодо приймання та обробки податкової звітності можна переглянути в розділах «Перегляд звітності» та «Введення звітності».

До того ж згідно з п. 42.4 ПКУ на вимогу платника податків контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня надходження вимоги (у паперовій або електронній формі) надасть паперовий примірник документа, отриманого в електронній формі.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 135.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі