Теми статей
Обрати теми

Розрахунок ліміту каси: чи враховувати зарплату?

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Підприємство вирішило розраховувати ліміт каси виходячи із середньоденної видачі готівки з каси. Чи включаються до нього у такому разі кошти, отримані в банку й видані на заробітну плату?

На жаль, у новому Положенні про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженому постановою Правління НБУ від 29.12.17 р. № 148алі — Положення № 148), яке прийшло на зміну Положенню № 637 (затвердженому постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637), ви не знайдете чіткого порядку розрахунку ліміту каси.

Є лише вимога до підприємств, що проводять готівкові розрахунки, розробити й затвердити внутрішнім документом порядок розрахунку ліміту каси на підставі Положення № 148 та з урахуванням особливостей роботи кожного підприємства (п. 50 Положення № 148).

До таких особливостей відносять, наприклад, строки здавання готівкової виручки для її зарахування на рахунок у банку, внутрішній трудовий розпорядок, графіки змінності тощо.

При цьому Положення № 148 пропонує використовувати два способи розрахунку ліміту:

• на підставі розрахунку середньоденного надходження готівки до каси;

• на підставі розрахунку середньоденної видачі з каси.

На цьому все. Ані обмежень за видами надходжень/виплат, ані застережень щодо того, який період для розрахунку ліміту вибрати.

Інша річ — попереднє «касове» Положення № 637. У п. 5.4 цього документа було застереження, що підприємства, які встановлювали ліміт каси виходячи із середньоденної видачі готівки, при розрахунку ліміту:

• не повинні були враховувати виплати, пов’язані з оплатою праці, стипендії, пенсії, дивіденди;

• могли брати дані за три будь-які місяці поспіль з останніх дванадцяти.

Те, що виплати, які належать до фонду оплати праці, виключалися з розрахунку ліміту каси, було пов’язане з тим, що готівку, одержану в банку для таких виплат, підприємства мали право зберігати у своїй касі понад установлений ліміт каси протягом 3 робочих днів, уключаючи день одержання готівки у банку (п. 2.10 Положення № 637).

Інакше кажучи, для «зарплатних» виплат було встановлено свій (особливий) понадлімітний порядок зберігання готівки в касі. Тому її не враховували ні при підрахунку залишків готівки на кінець дня, ні в розрахунку ліміту каси.

Зверніть увагу: норма, що встановлює понадлімітний порядок зберігання в касі виплат, пов’язаних з оплатою праці, майже в незмінному вигляді перекочувала до п. 18 Положення № 148 (наразі для такої готівки «непідлімітний» строк у загальному випадку збільшено до 5 робочих днів).

Тому було б цілком логічним і надалі такі суми не враховувати в розрахунку середньоденної видачі при визначенні ліміту каси.

Водночас можна дійти й протилежного висновку, оскільки:

Положення № 148 не містить жодних застережень щодо сум надходжень/видачі готівки, яка бере участь у розрахунку ліміту каси;

• у Положенні № 148 немає встановленої форми Розрахунку ліміту залишку готівки в касі (у Положенні № 637 для цих цілей був додаток 8), в якому ці суми виключаються з розрахунку. Зараз підприємства такий документ розробляють самостійно.

А коли так, то виходить, що при розрахунку ліміту підприємство має право враховувати будь-які види надходжень/видачі готівки (навіть ті, які не враховувалися згідно з Положенням № 637). Тобто, розраховуючи ліміт за середньоденною видачею, врахувати в ньому виплати, пов’язані з оплатою праці, пенсії, стипендії, дивіденди.

З огляду на таку неоднозначну ситуацію, доходимо висновку: підприємство має право самостійно вирішити, які виплати враховувати у розрахунку його ліміту каси. Головне, щоб таке рішення підприємство зафіксувало документально — у Порядку розрахунку ліміту готівки в касі. Але не забувайте: після закінчення «непідлімітного» строку залишок невиплачених «зарплатних» сум у фактичний ліміт каси вже зараховується на загальних підставах…

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі