№50

Бухгалтерський тиждень, грудень, 2018/№ 50 Інші номери журналу ›
  • Як списати безнадійну кредиторку за авансами Лист ДФСУ від 25.10.18 р. № 4552/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Спеціальна автостоянка: паркувальний збір є, якщо землеплати немає Лист ДФСУ від 30.10.18 р. № 4636/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Оприбуткувати товар можна за «саморобною» накладною Лист ДФСУ від 12.11.18 р. № 4792/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • ФОП на загальній системі облік запасів вести не зобов’язаний Лист ДФСУ від 21.11.18 р. № 4903/А/99-99-13-01-02-14/ІПК
  • Трудова «допомога» рідні без оформлення — штрафи на загальних підставах Рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 01.11.18 р. у справі № 2340/3229/18
  • РРОшні документи поки що за старими формами Офіс великих платників податків ДФСУ повідомляє, що низка форм документів, пов’язаних з реєстрацією і використанням РРО, затверджених наказом Мінфіну від 14.06.16 р. № 547 як додатки до Порядків…, тепер, після змін, передбачених наказом Мінфіну від 20.09.18 р. № 773 (див. коментар «РРО-революція від Мінфіну» // «БТ», 2018, № 43-44), використовуються в новій редакції не відразу, а лише після набуття чинності нормативно-правових актів Мінфіну про затвердження порядків ведення реєстрів примірників РРО і реєстру центрів сервісного обслуговування РРО.
  • Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів Фіскали оприлюднили актуальну інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів станом на 01.10.18 р.
  • Плани перевірок ПФУ і Держпраці на 2019 рік Пенсійний фонд України (ПФУ) наказом від 29.11.18 р. № 187 затвердив і оприлюднив річний план перевірок на 2019 рік.
  • Мінімальний розмір допомоги по безробіттю зросте У наступному 2019 року допомога від Фонду соціального страхування на випадок безробіття призначатиметься особам:
  • Календар тижня
  • Нові ПН/РК очима фіскалів Із консультації «Нова податкова накладна: детально про новинки» // «БТ», 2018, № 47 ви вже знаєте, що, власне, змінилося і як заповнити податкову накладну / розрахунок коригування (ПН/РК) в оновленому форматі. Проте щодо перехідних моментів була невизначеність. І ось перед нами лист податківців № 36942*, що їх розтлумачує. Чи усі питання з’ясовано? Дивимося…
  • Усі «довколановорічні» заяви — 2019 Кінець календарного року — це завжди певний рубіж. Підприємства підбивають підсумки своєї роботи, роблять висновки, визначають перспективи на майбутнє. Однак не слід забувати, що це ще й «маяк», який сигналізує, що потрібно підготуватися до роботи у наступному році. Для цього існують спеціальні заяви, строки подання яких так чи інакше крутяться довкола кінця року. Зараз якраз ця пора. Тож саме час поговорити про такі заяви.
  • Відсутній код КВЕД у ЄДР: які наслідки? Якщо суб’єкт господарювання при своєму створенні не планував займатися певним видом діяльності, а потім змінив свою думку, то цілком можливо, що інформація про новий вид діяльності, тобто код за КВЕД такого виду діяльності, не внесена в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (ЄДР). Враховуючи це, постійно виникає запитання: а чи зобов’язані суб’єкти господарювання вносити інформацію про новий вид діяльності до ЄДР і що буде, якщо цього не зробити? Відповіді на ці запитання шукайте нижче.
  • Виплати при розрахунку доплати до МЗП: включаємо правильно Зарплата не повинна бути нижче за мінімальну. Ця вимога трудового законодавства відома усім. Але щоб правильно її виконати, потрібно знати, які виплати враховують до заробітку для порівняння з мінімальної заробітною платою (МЗП), а які — ні. Про найбільш поширені виплати йтиметься у цій статті.
  • Генеральний директор і директор: шукаємо відмінності На підприємстві працюють три працівники (директор підприємства, бухгалтер, секретар). Чи можна директора перевести на посаду генерального директора?
  • Де побачити відомості про дохід ФОП на єдиному податку Для платника єдиного податку (ЄП) дуже важливо визначити розмір отриманого доходу. І не лише єдинникам групи 3, в яких ставка ЄП установлена у відсотках до доходу. А всім платникам ЄП. Адже щоб мати можливість працювати на ЄП, не можна перевищувати граничного обсягу доходу для тієї або іншої групи. Крім того, від розміру доходу залежить, чи повинні фізичні особи — підприємці (ФОП) на ЄП груп 2 і 3 застосовувати РРО*. Сьогодні з’ясуємо, як можна підстрахуватися, щоб не пропустити ні копійки свого ЄП-доходу.
  • Поставка імпортного товару замість вітчизняного: РК потрібен На поточний рахунок підприємства надійшла передоплата за вітчизняний товар. На цю дату виписали податкову накладну (ПН) і зареєстрували в єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН). Пізніше отримали ПН від свого постачальника, з якої стало зрозуміло, що проавансований покупцем товар насправді імпортний. Чи треба складати розрахунок коригування (РК) до ПН, виписаної за передоплатою?
  • Розрахунок ліміту каси: чи враховувати зарплату? Підприємство вирішило розраховувати ліміт каси виходячи із середньоденної видачі готівки з каси. Чи включаються до нього у такому разі кошти, отримані в банку й видані на заробітну плату?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі