Теми статей
Обрати теми

Затверджено форми документів для «трудових» перевірок

Біляєва Олена
Наказ Мінсоцполітики від 18.08.17 р. № 1338 «Про затвердження форм документів, що складаються під час здійснення заходів державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування інвалідів»

Інспектори праці перевіряють дотримання роботодавцями трудового законодавства, проводячи інспекційні відвідування і невиїзні інспектування. Роблять вони це відповідно до Порядку здійснення держконтролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 26.04.17 р. № 295 (далі — Порядок № 295)*.

* Про нюанси читайте в статті «Трудові перевірки: актуальні акценти» // «БТ», 2017, № 37, а також у «БТ», 2017, № 19-20.

Так от, згідно з п.п. 2 п. 14 Порядку № 295 роботодавець має право не допустити інспектора до проведення інспекційного відвідування у разі, якщо на офіційному сайті Держпраці відсутні рішення Мінсоцполітики про форми службового посвідчення інспектора праці, акта, довідки, припису, вимоги, перелік питань, що підлягають інспекції.

Досі з усіх перерахованих документів була затверджена тільки форма службового посвідчення. Це давало роботодавцям формальний привід не пускати трударів. Тепер цього приводу не буде. Наказом, що коментується, Мінсоцполітики затвердило низку документів (форми актів, вимог, постанов, приписів, рішень тощо), які оформляються трударями за результатами інспекційного відвідування (невиїзного інспектування). Найближчим часом форми цих документів повинні з’явитися на сайті Держпраці (http://dsp.gov.ua), як того вимагає п. 4 Порядку № 295.

Наказ, що коментується, набув чинності з 29.12.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі