Теми статей
Обрати теми

Розрахунок показника ЧВ за підсумками 2017 року: які розрахунки коригування включати

Чи враховуються в цілях здійснення перерахунку частки використання товарів/послуг і необоротних активів в оподатковуваних операціях при заповненні граф 4 і 5 ряд. 3.1 таблиці 1 додатка Д7 до ПДВ-декларації розрахунки коригування (РК), складені в поточному календарному році, до податкових накладних (ПН), складених у попередньому календарному році?

Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях проводиться в додатку Д7 до ПДВ-декларації (п. 10 Порядку № 21*).

* Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджений наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

Для визначення обсягів постачань оподатковуваних і неоподатковуваних операцій використовуються показники ПДВ-звітності за попередній календарний рік.

При цьому обсяги операцій вказують у графах 4 і 5 ряд. 3.1 таблиці 1 додатка Д7 до ПДВ-декларації.

У графі 4 наводять загальний обсяг операцій платника ПДВ, що складається із сум рядків (колонка А) 1.1, 1.2, 2, 3, 5 і 7 ПДВ-декларацій і уточнюючих розрахунків, поданих протягом попереднього календарного року.

У графі 5 відображають загальний обсяг оподатковуваних операцій платника, до якого належить обсяг операцій, зазначених у рядках (колонка А) 1.1, 1.2, 2, 3 і 7 ПДВ-декларацій і уточнюючих розрахунків, поданих протягом попереднього календарного року.

Отже, у цілях здійснення перерахунку частки використання товарів/послуг і необоротних активів в оподатковуваних операціях (показника ЧВ) при заповненні граф 4 і 5 ряд. 3.1 таблиці 1 додатка Д7 враховуються РК, складені і відображені в декларації з ПДВ в поточному календарному році, незалежно від дати заповнення ПН, до яких такі РК складені.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі