Теми статей
Обрати теми

У декларації з ПНП забули поставити позначку про фінзвітність — декларацію можуть визнати не поданою

Децюра Сергій, податковий експерт
Лист ДФСУ від 14.06.18 р. № 2599/6/99-99-15-02-01-15/ІПК

Платники податку на прибуток (ПНП) разом з декларацією мають подавати до контролюючих органів і фінансову звітність. Водночас у самій ПНП-декларації потрібно поставити позначку про те, що разом з нею подано фінзвітність (як додаток до декларації).

Враховуючи це, у податківців запитали: що загрожує підприємству, якщо воно ненароком не подасть разом із ПНП-декларацією фінансову звітність або не поставить у декларації позначку про її подання?

У листі, що коментується, податківці наполягають, що за таких обставин подану звітність не вважають податковою декларацією.

Пояснюють це контролери тим, що згідно з п. 48.3 ПКУ податкова декларація повинна містити обов’язкові реквізити, зокрема інформацію про додатки, що додаються до податкової декларації та є її невід’ємною частиною.

При цьому фінансова звітність, що складається та подається платниками ПНП є додатком до декларації з ПНП та її невід’ємною частиною.

Тому податківці переконані, що позначка «Х» у розділі «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків — форм фінансової звітності» декларації, по суті, є обов’язковим реквізитом ПНП-декларації.

Відповідно, відсутність такої позначки у декларації робить декларацію з ПНП недійсною.

Це призводить до того, що на платника податку можуть накласти штраф у розмірі 170 грн., а за повторне таке порушення протягом року — у розмірі 1020 грн.

Тому радимо не забувати про цю «дрібничку».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі