Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

5 ЧЕРВНЯ (ВІВТОРОК):

Закінчується строк подання:

  • звіту про перевезення вантажів та пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за травень 2018 року.

7 ЧЕРВНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за травень 2018 року.

11 ЧЕРВНЯ (ПОНЕДІЛОК)*

* Граничний строк подання алкогольної та тютюнової звітності припадає на 9 червня (субота), але через те, що це вихідний день, то подати їх доведеться у перший після нього робочий день. У зв’язку з цим ці звіти ви можете подати 11 червня (понеділок). Але радимо не відкладати звітування на останній день.

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (ф. № 1-ОА) за травень 2018 року;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (ф. № 1-ОТ) за травень 2018 року;
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за травень 2018 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

15 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за травень 2018 року;
  • заяви про перехід із IIІ кварталу 2018 року на сплату ЄП діючими юрособами та підприємцями. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік за встановленою формою. Якщо йдеться про суб’єкта, який бажає перейти до групи 3 ЄП на ставку з ПДВ (3 %), то в цей самий строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП (у тому числі про перехід зі ставки ЄП без ПДВ на ставку ЄП з ПДВ і навпаки). Якщо йдеться про перехід на ставку ЄП з ПДВ, то в цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

Календарні нотатки

У платників ЄП групи 3 часто виникають запитання при переході із ставки 3 % (з ПДВ) на ставку 5 % (без ПДВ).

Заяву про добровільну зміну ставки подають не пізніше ніж за 15 днів до початку кварталу, з якого ви бажаєте застосувати нову ставку. При цьому слід зняти із себе ПДВ-ярмо. Податківці радять подати Заяву на ПДВ-анулювання (за формою № 3-ПДВ) разом із Заявою на зміну ставки (підкатегорія 101.01.02 ЗІР ДФСУ).

Після подання таких заяв платник ЄП має розпрощатися зі статусом платника ПДВ. Для цього потрібно провести умовне постачання активів, які фактично залишилися не використаними в оподатковуваній діяльності (за умови, що суми «вхідного» ПДВ за ними були включені до складу податкового кредиту п. 184.7 ПКУ). Провести таке нарахування потрібно не пізніше дати анулювання ПДВ-реєстрації.

Тобто якщо з ІІІ кварталу 2018 року ви переходите на безПДВшну ставку ЄП, то вам потрібно не пізніше 30.06.18 р. скласти зведену податкову накладну (ПН) на умовне постачання.

Таку ПН слід зареєструвати не пізніше останнього дня перебування у статусі платника ПДВ, тобто не пізніше 30.06.18 р. (категорія 101.16 ЗІР ДФСУ). У верхній лівій частині такої ПН робите позначку «X» про те, що вона не видається покупцю, і зазначаєте тип причини — «10», у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображаєте умовний ІПН «600000000000», а в інших рядках шапки — власні дані.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі