№23

Бухгалтерський тиждень, червень, 2018/№ 23 Інші номери журналу ›
  • ДФСУ готова пробачити дрібні погрішності в ПН, але встановлює свої строки реєстрації РК Лист ДФСУ від 21.05.18 р. № 2231/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Здаєте упаковку в макулатуру — компенсуйте ПК за товаром: «свіжа» вигадка ДФСУ Лист ДФСУ від 14.05.18 р. № 2115/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • За воду, поставлену населенню, рента не сплачується: лояльне роз’яснення фіскалів Лист ДФСУ від 08.05.18 р. № 1388/4/99-99-12-02-03-13
  • Фактичні перевірки: за місцем розрахунків — контроль, у податковій — оформлення Лист ДФСУ від 15.05.18 р. № 2148/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Придбання ТМЦ «за свої»: ДФСУ непохитна Листи ДФСУ від 10.05.18 р. № 2080/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, № 2081/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Робота сумісника у вихідний день: де, коли та скільки Лист Мінсоцполітики від 25.04.18 р. № 184/0/22-18/13
  • Не зареєстрована податкова накладна — збиток покупця, який можна відшкодувати через суд Рішення Господарського суду Дніпропетровської обл. від 03.04.18 р. у справі № 904/7/18
  • Змінено правила надання адміністративних послуг Кабмін підкоригував Порядок ведення Єдиного державного порталу адміністративних послуг, затверджений постановою Кабміну від 03.01.13 р. № 13.
  • «WebMoney.UA» поза грою! Нацбанк скасував реєстрацію внутрішньодержавної системи розрахунків «WebMoney.UA».
  • Правила продажу об’єктів великої приватизації Кабмін затвердив Порядок продажу об’єктів великої приватизації державної власності. Цим Порядком встановлено, що проводити продаж об’єктів великої приватизації державної власності будуть за аукціоном. Умови продажу затверджуються Кабміном.
  • Тарифи на надання медичних послуг Уряд затвердив тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою на 2018 рік.
  • Календар тижня
  • Чи реєструвати «старі» ПН на неплатника? Ситуація. Податкова надіслала лист з пропозицією зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) декілька податкових накладних (ПН) на постачання неплатникам ПДВ у кінці 2015 — на початку 2016 року. Читач цікавиться, з чим це пов’язано і які будуть наслідки, якщо він не виконає цю «пропозицію»? Судячи зі звернень на нашу «гарячу лінію», цей випадок не одиничний. Тільки ось причини розсилки таких «листів щастя» нам поки не відомі. Можливо, це пов’язано з якоюсь їх черговою «метушнею» навколо показника ΣПеревищ формули обчислення регліміту (ΣНакл). Але, швидше за все, річ у тому, «що хочеться їм їсти»…
  • Якщо ПН на аванс заблокували, а постачання скасовується Ситуація. Отримали аванс від покупця. Склали податкову накладну (ПН), але її реєстрацію заблокували. Покупець відмовився від постачання, і йому був повернений аванс. Як бути з розблокуванням ПН — під аванс ще не був отриманий товар і на нього немає документів. Чи можна просто проігнорувати таку заблоковану ПН (вважати її «помилковою»)?
  • Момент складання розрахунку коригування Ми неодноразово доводили до вашої уваги оновлені правила складання і реєстрації розрахунку коригування (РК) у ЄРПН. Єдиного виразного документа, що пояснює всі ці «диво-новинки», немає. Тому сьогодні розглянемо момент складання РК. На яку подію і дату слід орієнтуватися в разі його складання? Давайте з’ясуємо останні версії податківців.
  • Відображення розрахунків коригування у ПДВ-звітності Тепер розберемося, як і коли продавцеві й покупцеві (платникам ПДВ) показувати результати коригування в ПДВ-звітності. Кому важливий розрахунок коригування (РК), зареєстрований у ЄРПН, а кому навіть без РК доведеться відображати наслідки коригування в декларації з ПДВ.
  • Як коливання курсів валют позначається на єдиноподатниках? Курсові різниці і доходи юросіб-єдиноподатників — болюча (для останніх) тема. У межах цієї статті пропонуємо поглянути на неї станом на сьогодні. Зазначимо, що апетити податківців досі не зменшилися: вони голосують «за» включення додатних курсових різниць у доходи єдиноподатника, відхрещуючись при цьому від від’ємних. Але чи відповідає це букві Закону? Давайте розберемося разом!
  • Строковий трудовий договір на час «декрету»: оформляємо правильно «Декретниця» — термін, який міцно укорінився у свідомості наших громадян ще з радянських часів. Він асоціюється в нас із жінкою, якій надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами та/або відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Зрозуміло, що доки жінка перебуває в «декретній» відпустці, її потрібно кимось замінити. Найоптимальніший варіант — укласти з працівником, прийнятим на посаду декретниці, строковий трудовий договір. Як це правильно зробити і які нюанси врахувати, ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Гарячі запитання про відпустку в підприємця Відпочивати завжди добре, але влітку — найкраще. Тому розібратися з відпусткою в підприємця ми пропонуємо прямо зараз. Адже коли «за бортом» вище + 20 °С, думки про блакитне море серед зелених гір приємніші, ніж море роботи і гори роботи… Отже: кому, коли, чи надовго належна відпустка, чи обов’язкова вона, від чого вона звільняє і що потрібно зробити, щоб її отримати?
  • Штрафи за несвоєчасну реєстрацію платником ПДВ Який штраф передбачено чинним законодавством, у разі якщо особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ, подала своєчасно заяву за ф. № 1-ПДВ, але не зареєструвалася як платник ПДВ у зв’язку з отриманням відмови від контролюючого органу?
  • Куди платити роздрібний акциз при утворенні ОТГ На рахунки органів місцевого самоврядування чи на рахунок об’єднаної територіальної громади (далі — ОТГ) суб’єкт роздрібної торгівлі, який має об’єкти торгівлі на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу ОТГ, повинен сплачувати акцизний податок та який код КОАТУУ (код органів місцевого самоврядування чи код ОТГ) йому необхідно зазначати при поданні декларації акцизного податку?
  • Лікарняний та МСЕК* Працівник надав листок непрацездатності із записом: «13.03.18 р. від проходження МСЕК відмовився». Крім того, підкреслено, що він продовжує хворіти, тобто будуть іще лікарняні листи. Чи потрібно оплачувати цей та наступні лікарняні листи?
  • Службові відрядження по Україні На полі активної конкурентної боротьби кожне підприємство прагне до найкращих, постійно прогресуючих результатів своєї діяльності. У зв’язку з цим суб’єкти господарювання шукають нові ринки збуту, нових контрагентів, опановують сучасні технології, покращують професійні навички своїх працівників. Дуже часто це пов’язано з відрядженням відповідних співробітників у різні міста України і за кордон. У цій Темі тижня ми розглянемо основні організаційно-облікові моменти, пов’язані з відрядженнями.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі