Теми статей
Обрати теми

Мінфін оновив ПДВ-звітність: готуємося до інвентаризації незареєстрованих ПН/РК

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Наказ Мінфіну від 23.03.18 р. № 381 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2016 року № 21»

Мінфін вніс зміни до форми трьох додатків до ПДВ-декларації: Д1, Д5 і ДС9. Сьогодні тезово розглянемо суть нововведень, а детальний аналіз проведемо в одному з наступних номерів.

Додаток Д5. Розділ I доповнений двома новими таблицями:

таблиця 1.1 призначена для відомостей про суми ПДВ, зазначені в податкових накладних (ПН), які не зареєстровані в ЄРПН, але включені до податкових зобов’язань (ПЗ) за звітний період;

таблиця 1.2 — для відомостей про суми ПДВ у ПН, складених з 01.07.15 р. і не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання ПДВ-декларації, але включених до ПЗ за минулі звітні періоди.

Додаток Д1. Тут також збільшення:

таблиця 1.1 призначена для розрахунків коригування (РК), які збільшують ПЗ звітного періоду і складені в такому звітному періоді, але не зареєстровані в ЄРПН;

таблиця 1.2 — для РК, які збільшили ПЗ попередніх звітних періодів, складені з 01.07.15 р. і незареєстровані в ЄРПН.

Увага! Відомості до таблиці 1.2 додатка Д1 і таблиці 1.2 додатків Д5 будуть внесені одноразово за звітний період, за який уперше подається оновлена ПДВ-декларація. Тобто потрібно провести інвентаризацію таких ПН/РК.

Додаток ДС9. Тут два важливі моменти:

• у шапці додано поле «Дата включення до Реєстру одержувачів бюджетної дотації»;

• підкоригована таблиця 1. Тепер вона складається всього з 2 рядків, в яких зазначається обсяг «дотаційних» постачань і сума ПДВ-зобов’язань за ними. Дані беруться з «дотаційних» ПН за відповідний звітний період, зареєстрованих в ЄРПН.

Наказ набуває чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі