№19

Бухгалтерський тиждень, травень, 2018/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Перелік ризикових платників податків: ДФСУ затвердила Порядок формування Наказ ДФСУ від 21.03.18 р. № 144 «Про затвердження Порядку формування територіальними органами та структурними підрозділами ДФС переліку ризикових платників податків, Рішення про врахування/неврахування Таблиці даних платника податків, Рішення про неврахування Таблиці даних платника податків»
  • «Комендантська» година для торгівлі алкоголем Закон України від 22.03.18 р. № 2376-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових»
  • Мінфін оновив ПДВ-звітність: готуємося до інвентаризації незареєстрованих ПН/РК Наказ Мінфіну від 23.03.18 р. № 381 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2016 року № 21»
  • Експедитор придбаває допоміжні послуги у неплатника ПДВ: чи нараховувати ПДВ Лист ГУ ДФС у м. Києві від 05.04.18 р. № 1383/ІПК/26-15-12-01-18
  • Як делегувати право підпису звітності за дорученням Лист ДФСУ від 05.04.18 р. № 1447/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства за I квартал 2018 року Лист ДФСУ від 17.04.18 р. № 11457/7/99-99-12-03-04-17
  • Занизили суму авансу: в якому розмірі загрожує штраф? Листи Держпраці від 03.04.18 р. № 2547/4/4.1-ДП-18 та Мінсоцполітики від 16.03.18 р. № 118/0/22-18
  • Виробництво вин «малими» виноробами Законодавці вирішили дати поштовх до розвитку підприємств з невеликими обсягами виробництва теруарних (місцевих) вин, плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів виключно власного виробництва.
  • Будівельна «амністія» Законотворці дозволили узаконити (прийняти в експлуатацію за результатами технічного обстеження) збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт:
  • Перелік країн для контрольованих операцій
  • Реорганізація ДФС Продовжується реорганізація територіальних органів ДФСУ.
  • До платників із зони АТО ЄСВ-санкції не застосовуються Верховний Суд постановив: сам факт перебування платників ЄСВ на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводиться антитерористична операція (АТО), є підставою для призупинення застосування до них санкцій.
  • Календар тижня
  • Офіційна зарплата, страховий стаж і розмір отриманого доходу: як перевірити свої дані Як показує практика, мало хто замислюється про те, як роботодавець нараховує зарплату і які відрахування до бюджету з неї здійснює. На жаль, така недбалість сходить такому працівникові з рук доти, доки не настає час або виходити на пенсію, або звернутися за призначенням субсидії, або вперше заповнити декларацію про майновий стан. Ось тоді й виникають запитання. Тому радимо заздалегідь перевіряти, що знають контролюючі органи про розміри ваших доходів. У цьому вам допоможуть сервіси, розроблені ДФСУ і Пенсійним фондом. Як з ними працювати? Ми вам підкажемо.
  • Продаємо макулатуру: ПДВ-наслідки До нас у редакцію звернувся читач із запитанням. Ситуація така. У підприємства — платника ПДВ основним видом діяльності є надання поліграфічних послуг (від створення макета до друку різного роду продукції). Ці операції обкладаються ПДВ на загальних підставах. Але в ході виробництва утворюються відходи (макулатура), постачання яких звільнене від обкладення ПДВ. Це єдина пільгова операція підприємства, яка відбувається раз на два-три місяці. Як її відображати в ПДВ-обліку? Давайте розбиратися разом.
  • Земподаток у садоводів та дачників: чия земля — той і сплачує податок З настанням весни чисельна армія городян відкриває для себе черговий дачний агросезон. Члени садового товариства побажали роз’яснення питання сплати земельного податку як товариством (юрособою), так і ними (членами, фізособами) у ситуації, коли частина земельних ділянок у товаристві приватизована, а частина — ні. Гадаємо, це цікавить багатьох, адже в реаліях сьогодення ситуація доволі звична.
  • Держпродспоживслужба «йде в народ»: харчовикам приготуватися! Нещодавно набула чинності більша частина положень «харчового» Закону № 2042*. Обіцяють, що цей нормативно-правовий акт піде на користь і госпсуб’єктам-харчовикам, і споживачам. Про те, що та як, читайте в цій статті.
  • Паливо за талонами: нюанси використання схеми Підприємство почало заправляти свої автомобілі за талонами. У зв’язку з цим виник привід для написання цієї статті, адже використання паливних талонів пов’язане з низкою запитань, відповіді на які ми і представляємо зараз вашій увазі.
  • Бухоблік для єдиного податку і єдиний податок для бухобліку «Єдиноподаткові» доходи — тема доволі специфічна. Адже об’єкт оподаткування єдиним податком визначається за спеціальними правилами, які встановлено ст. 292 ПКУ. На відміну від платників податку на прибуток, платники єдиного податку не базують свій об’єкт оподаткування на бухобліковому доході. Тим не менш, іноді бухоблікові правила для єдиноподатників таки набувають «податкового» значення. Давайте поговоримо про це!
  • Яка найнижча «ціна» «обнулення» індексації В умовах кризи усі намагаються зекономити. У структурі витрат і затрат підприємства, мабуть, великий відсоток займають витрати на оплату праці. Їх і намагаються мінімізувати. Один із варіантів такої економії — ненарахування індексації. Але тут потрібно бути обережним. Адже якщо у працівника є право на індексацію, а роботодавець з якихось причин її не нарахував, знайте — це порушення трудового законодавства. За таку «економію» вас оштрафують. Але законно заощадити на індексації все ж можливо. Як? «Обнулити» індексацію. Зробити це можна шляхом підвищення окладу. Але щоб це зробити грамотно і з найменшими витратами, треба дотримуватися правил індексації зарплати. Про це і поговоримо в статті.
  • ФОП відкриває салон краси: обираємо систему оподаткування «Краса вимагає жертв», зокрема фінансових. Тому салони краси постійно користуються особливою популярністю. Зазвичай ці заклади оформляють на фізичних осіб — підприємців (ФОП). У цій статті ми розглянемо «перукарський» бізнес з погляду оптимізації витрат на сплату податків.
  • Уцінка запасів: чи може «перезимувати» у витратах майбутніх періодів? Підприємство-малодохідник надає послуги. Чи можливо втрати, пов’язані зі знеціненням (уцінкою) виробничих запасів (Дт 946 — Кт 201), відкласти на витрати майбутніх періодів (Дт 39 — Кт 201) зі збиткового періоду на звітний період, в якому буде отримано прибуток? Адже за бухобліковими правилами витрати відображають у періоді визнання доходу.
  • Електронна виписка банку — первинний документ Як бути, якщо банк не видає виписки з поточного рахунку в паперовій формі?
  • Розрахунок коригування до «старої» зведеної податкової накладної Який порядок заповнення гр. 3 і 4.1, 4.2, 4.3 табличної частини розрахунку коригування до податкової накладної, складеної до 01.03.17 р., з метою нарахування податкових зобов’язань згідно з п. 198.5 ПКУ?
  • Заміна товарів, поставлених під аванс: з/без РК? Підприємство 28.12.17 р. отримало аванс за товари від покупця, 29.12.17 р. відбулося відвантаження товару. Покупець повернув неякісний товар 23.01.18 р., гроші за товар покупцю не повертали, натомість 24.01.18 р. йому відвантажили товар тієї ж номенклатури у тій же кількості і за тією ж ціною. Додаткова угода чи новий договір із покупцем не укладалися. Чи потрібно складати розрахунок коригування у зв’язку із поверненням неякісного товару?
  • Філія здає виручку до банку: чи можна через ПТКС? Чи може відокремлений підрозділ здавати готівкову виручку на рахунок підприємства через програмно-технічний комплекс самообслуговування та який документ при цьому буде підтвердженням здавання готівки до банку?
  • Підвищення окладів до настання права на індексацію Відповідно до колективного договору, укладеного на підприємстві, оклади (тарифні ставки) працівникам підвищуються щорічно в січні на 20 %, а у березні, травні, липні, вересні та листопаді на 30 грн. У зв’язку із застосуванням такого механізму підвищення окладів (тарифних ставок) право на індексацію у працівників не настає. Чи є в цьому випадку порушення вимог трудового законодавства?
  • Штраф за заниження суми індексації працівникові Бухгалтер неправильно розрахував суму індексації працівникові, внаслідок чого вона виявилася заниженою. Які штрафні санкції загрожують роботодавцеві за це порушення, виявлене інспектором праці під час інспекційного відвідування?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі