Виробництво вин «малими» виноробами

В обраному У обране
Друк
Децюра Сергій, податковий експерт
Бухгалтерський тиждень Травень, 2018/№ 19
Законодавці вирішили дати поштовх до розвитку підприємств з невеликими обсягами виробництва теруарних (місцевих) вин, плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів виключно власного виробництва.

Спрощено процедуру отримання ліцензії на виробництво таких напоїв малими виробникам виноробної продукції — суб’єктами господарювання, які без додавання спирту виробляють вище згадані вина та/або напої в об’ємі, що не перевищує 10000 декалітрів (100 тис. л) на рік, з власновироблених виноматеріалів.

Такі виробники зможуть отримати ліцензію на виробництво вин без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції.

Крім того, визначено, що затверджувати нові марки вин будуть дегустаційні комісії при Мінагрополітики.

(Закон України від 20.03.18 р. № 2360-VIII, чинний з 20.04.18 р.)

Оформи передплату та читай все Передплатити журнал

Схоже, що ви використовуєте блокувальник реклами :(

Щоб користуватися всіма функціями сайту, додайте нас у винятку!

Як відключити