Теми статей
Обрати теми

Виробництво вин «малими» виноробами

Децюра Сергій, податковий експерт
Законодавці вирішили дати поштовх до розвитку підприємств з невеликими обсягами виробництва теруарних (місцевих) вин, плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів виключно власного виробництва.

Спрощено процедуру отримання ліцензії на виробництво таких напоїв малими виробникам виноробної продукції — суб’єктами господарювання, які без додавання спирту виробляють вище згадані вина та/або напої в об’ємі, що не перевищує 10000 декалітрів (100 тис. л) на рік, з власновироблених виноматеріалів.

Такі виробники зможуть отримати ліцензію на виробництво вин без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції.

Крім того, визначено, що затверджувати нові марки вин будуть дегустаційні комісії при Мінагрополітики.

(Закон України від 20.03.18 р. № 2360-VIII, чинний з 20.04.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі