Теми статей
Обрати теми

Скарга на рішення про блокування «старої» накладної

Чи може платник податків подати в електронній формі скаргу на рішення про відмову в реєстрації в ЄРПН податкової накладної / розрахунку коригування, які були складені до 01.01.18 р.?

22 березня 2018 року набула чинності постанова Кабміну «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 21.02.18 р. № 117, якою, зокрема, затверджений Порядок розгляду скарг на рішення комісій, що приймають рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації (далі — Порядок)*.

* Подробиці в консультації «Критерії блокування податкових накладних: спроба № 2» // «БТ», 2018, № 11.

Згідно з п. 5 Порядку рішення про відмову в реєстрації податкової накладної (ПН) / розрахунку коригування (РК) оскаржується платником податків в електронній формі засобами електронного зв’язку, визначеними ДФСУ, з урахуванням вимог:

Закону України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03 р. № 852-IV;

Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.03 р. № 851-IV;

Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.17 р. № 557.

Увага! Порядок не встановлює обмеження щодо подання скарги в електронній формі засобами електронного зв’язку на рішення про відмову в реєстрації ПН/РК, які були складені до 01.01.18 р.**

** На сьогодні фактично це єдиний спосіб оскарження рішення «розблокувальної» Комісії, оскільки «старий» порядок, що дозволяє подавати цей документ у паперовому вигляді або поштою, втратив силу 22.03.18 р.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі