Теми статей
Обрати теми

Номер ПДВ-рахунку не залежить від району реєстрації

Чи змінюється номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ (СЕА ПДВ) при перереєстрації у разі зміни адмінрайону?

Відповідно до п. 5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.14 р. № 569 (далі — Порядок № 569), електронні рахунки платників відкриваються Держказначейством виключно на підставі реєстру платників ПДВ.

У цьому реєстрі зазначаються, зокрема, індивідуальний податковий номер платника та дата реєстрації його платником податку.

Пунктом 7 Порядку № 569 визначено, що електронний рахунок у СЕА ПДВ закривається у разі анулювання реєстрації платника податку.

Новий електронний рахунок у СЕА ПДВ відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку (п. 8 Порядку № 569).

Відповідно до п. 4.1 розд. IV Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.14 № 1130 (далі — Положення № 1130), перереєстрація платника ПДВ проводиться у разі зміни даних про платника ПДВ, зокрема зміни місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов’язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених п.п. 1 п. 3.15 розд. III Положення № 1130.

Відповідно до п. 4.2 розд. IV Положення № 1130 у разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а тому при перереєстрації платника ПДВ, пов’язаної зі зміною адміністративного району, статус платника ПДВ зберігається з дати його реєстрації платником ПДВ.

Висновок: у випадку перереєстрації платника ПДВ, пов’язаної зі зміною адміністративного району, номер його рахунку у СЕА ПДВ не змінюється.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі