Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

9 ЖОВТНЯ (вівторок)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (ф. № 1-ОА, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (ф. № 1-ОТ, місячна) за вересень 2018 року;
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за вересень 2018 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

10 ЖОВТНЯ (середа)

Закінчується строк подання:

  • заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) тими суб’єктами господарювання, які в III кварталі 2018 року були на єдиному податку без ПДВ, а з 01.10.18 р. перейшли на загальну систему оподаткування і при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації.

16 ЖОВТНЯ (вівторок)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання Книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за вересень 2018 року.

19 ЖОВТНЯ (п’ятниця)

Закінчується строк сплати:

  • ЄСВ «за себе» за III квартал 2018 року ФОП на ЄП (крім підприємців, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу);
  • авансового внеску з ЄП за жовтень 2018 року ФОП груп 1 і 2;
  • авансового платежу з податку на доходи ФОП на загальній системі оподаткування за III квартал 2018 року.

Календарні нотатки

Нагадаємо порядок розрахунку суми квартального ПДФО-авансу, що підлягає сплаті ФОП-загальносистемником на підставі п.п. 177.5.1 ПКУ. Термін сплати таких авансів за III квартал 2018 року закінчується 19 жовтня.

До речі, аванси з військового збору ПКУ не передбачені.

Щоб розрахувати суму ПДФО-авансу, треба взяти 18 % від підбитого за минулий квартал (тобто за той квартал, за який платите цей аванс) підсумку в гр. 9 «Сума чистого оподатковуваного доходу» Книги обліку доходів і витрат. Зазначимо, що якщо квартальний підсумок за гр. 9 Книги вийшов нульовим або від’ємним, то ПДФО-аванс за цей квартал дорівнює нулю, тобто не сплачується (п.п. 177.5.1 ПКУ).

Зверніть увагу: якщо ФОП перейшов на загальну систему у 2018 році, то згідно з п.п. 177.5.2 ПКУ він зобов’язаний подати першу декларацію в такому статусі за той календарний квартал, протягом якого він був зареєстрований або з початку якого перейшов зі спрощенки на загальну систему. І виходить, що термін сплати ПДФО за такою «першою» декларацією (протягом 10 днів, що йдуть за останнім днем граничного строку подання декларації) стоїть далі за термін сплати ПДФО-авансу за той же квартал. Безпечніше сплатити ПДФО у більш ранній «авансовий» строк. Зрозуміло, що після подання «першої» декларації за той же квартал платити за нею ще раз вже не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі