Теми статей
Обрати теми

ФОП подав декларацію з невірним ідентифікатором форми

Якщо ФОП на єдиному податку (ЄП) подав податкову декларацію з ЄП в електронному вигляді з невірним ідентифікатором форми, чи застосовуються до нього штрафні санкції і як виправити цю помилку?

Податкова декларація ФОП на ЄП подається за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 19.06.15 р. № 578 (далі — декларація), з відповідним ідентифiкатором форми за:

• квартал (півріччя, 9 місяців, рік) — F0103306;

• календарний рік — F0103404.

Обов’язкові реквізити податкової декларації визначено п. 48.3 ПКУ. У разі подання податкової декларації в електронній формі, її слід відправити на адресу контролюючого органу не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк (п. 49.5 ПКУ).

Відповідно до п. 49.8 ПКУ прийняття податкової декларації є обов’язком контролюючого органу. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених пп. 48.3 — 48.4 ПКУ.

Увага: інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають. За умови дотримання вимог, встановлених ст. 48 та 49 ПКУ, податкова декларація вважається прийнятою.

Висновки: ФОП на ЄП, який подав декларацію в електронному вигляді за невірним ідентифікатором форми, повинен виправити таку помилку та подати нову декларацію за такий самий звітний період за вірним ідентифікатором форми з позначкою «Звітна». У разі подання ним декларації в електронному вигляді за невірним ідентифікатором форми, але з дотримання вимог ст. 48 та 49 ПКУ, застосування штрафної санкції ПКУ не передбачені.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 107.11

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі