Теми статей
Обрати теми

ФОП на ЄП у межах «ліміту доходу 1 млн» може застосовувати нефіскальний РРО

Чи має право ФОП на єдиному податку (ЄП) за умови неперевищення протягом календарного року обсягу доходу в 1 млн грн. застосовувати РРО, не переведений у фіскальний режим роботи?

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону про РРО при продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) чи наданні послуг ні РРО, ні розрахункові книжки (РК) не застосовуються тими ФОП на ЄП, які відповідно до ПКУ відносяться до груп платників ЄП, які не повинні застосовувати РРО.

Згідно з п. 296.10 ПКУ не застосовуються РРО окремими платниками ЄП (крім тих, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту), а саме ФОП на ЄП:

• першої групи;

• другої — четвертої груп, незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн.

Зазначимо, що в ст. 13 Закону про РРО визначено: «Особа, яка відповідно до положень ст. 9 Закону про РРО має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування РРО, має право використовувати РРО без їх переведення у фіскальний режим роботи». При цьому за виникнення спору між контролюючим органом та такою особою щодо обсягу продажу, що дозволяє такій особі не застосовувати РРО (РК) відповідно до ст. 9 Закону про РРО, враховуються документи, що є продуктом цих РРО.

Висновок: ФОП на ЄП, який відповідно до законодавства має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування РРО, за умови, що обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1 млн грн., має право використовувати власні РРО без їх переведення у фіскальний режим роботи.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.06

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі