Теми статей
Обрати теми

Електронна довідка про відсутність заборгованості

Голенко Олександр, податковий експерт
Мінфін модернізував Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Тепер передбачено можливість подання платником відповідної заяви не лише в паперовій, але і в електронній формі. Хоча Мінекономрозвитку рекомендував як платникам — учасникам тендерів, так і держзамовникам користуватися сервісом https://cabinet.sfs.gov.ua ще минулого року (http://www.me.gov.ua/News/Detail?id=6e866e53-e50e-4c24-8c25-0eb8c67dadff). Форми довідки і заяви змінилися, причому тепер у п. 3 Порядку прямо прописано вимогу до заявника — обов’язково зазначати акт, яким вимагається підтвердити відсутність заборгованості. Нагадаємо: це ч. 2 ст. 17 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.15 р. № 922-VIII. Зазначимо, що ця довідка не годиться для цілей реєстрації припинення юрособи або підприємництва.

(Наказ Мінфіну від 03.09.18 р. № 733 набуде чинності з 07.11.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі