Теми статей
Обрати теми

Оплата «комуналки» власною працею

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
Кабмін затвердив Порядок списання боргу співвласника багатоквартирного будинку із сплати внесків на його утримання перед ОСББ після виконання таким співвласником робіт з утримання будинку.

Для цього правління ОСББ укладає договір з боржником про виконання робіт на суму, що не перевищує суму заборгованості. У договорі має бути зазначено вид, обсяг робіт, їх вартість і строки виконання, а також умови придбання необхідних для виконання робіт матеріалів і обладнання (у разі потреби).

Після завершення робіт складається акт виконаних робіт за визначеною правлінням об’єднання формою. Потім вартість виконаних робіт у повному обсязі зараховується у рахунок списання (зменшення розміру) заборгованості із сплати внесків та платежів співвласника.

Обережно! У Порядку Кабмін не врахував, що за таким договором ОСББ, як податковий агент, має сплатити ЄСВ, ПДФО та військовий збір.

(Постанова КМУ від 05.09.18 р. № 711, чинна з 12.09.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі