Теми статей
Обрати теми

Сплата податків фізичними особами: тепер майже «в один клік»

Голенко Олександр, податковий експерт
На додаток до тих можливостей часткового автозаповнення в Електронному кабінеті фізичної особи ПДФО-декларацій, про які ви знаєте з публікації «ДФСУ обіцяє ПДФО-декларантам новий онлайн-сервіс» // «БТ», 2019, № 2, тепер, по-перше, у режимі «ЕК для громадян» фізичні особи можуть бачити дані щодо зареєстрованих оподатковуваних об’єктів рухомого і нерухомого майна (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові/дачні будинки, гаражі, легкові авто).

Також вони можуть проглянути сформовані податківцями відповідні податкові повідомлення-рішення із зобов’язаннями зі сплати «нерухомого», транспортного податку, плати за землю.

По-друге, за допомогою сервісу «Стан розрахунків з бюджетом» фізичні особи можуть перевірити стан розрахунків з бюджетом і там же, «не відходячи від каси», сплатити податки. При цьому реалізовано автозаповнення основних реквізитів платіжки.

(Інформація на сайті ДФСУ http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/367308.html від 08.02.19 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі