Теми статей
Обрати теми

Індексуємо зарплату за лютий 2019 року

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
Індекс інфляції за грудень 2018 року склав 100,8 %. Як такий індекс вплине на коефіцієнти індексації за лютий 2019 року, розповімо нижче.

Індексувати заробітну плату повинні всі роботодавці. Основними нормативно-правовими документами, які регламентують порядок проведення індексації, є Закон про індексацію* і Порядок № 1078**.

* Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII.

** Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078.

Давайте згадаємо основні правила індексації зарплати.

Індексація зарплати: «пам’ятка» бухгалтерові

1. У місяці підвищення тарифних ставок (окладів) значення індексу споживчих цін (ІСЦ) набуває за 1 або 100 %. Обчислення ІСЦ для проведення подальшої індексації розпочинається з місяця, що настає за місяцем підвищення тарифних ставок (окладів) (абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078). При цьому нарахування індексації проводиться в місяці, що настає за місяцем, в якому був офіційно опублікований індекс інфляції (пп. 3 і 4 ст. 4 Закону про індексацію, п. 11 Порядку № 1078).

Це означає, що ІСЦ обчислюють не індивідуально для кожного працівника залежно від дати прийняття його на роботу або зростання його доплат, надбавок, а з часу останнього підвищення тарифної ставки (окладу) за посадою, яку він обіймає. Інакше кажучи, «базовим» місяцем вважається місяць підвищення посадового окладу.

2. Збільшення зарплати працівника за рахунок установлення або підвищення інших постійних зарплатних складових (надбавок, доплат, премій тощо) без збільшення посадового окладу (тарифної ставки) не впливає на зміну «базового» місяця.

Тобто в разі збільшення зарплати тільки за рахунок постійної надбавки, доплати, премії тощо (без збільшення окладу) суму індексації не потрібно зменшувати на розмір таких доплат. Отже, у такому місяці проводити порівняльні розрахунки для визначення права на індексацію не потрібно (абз. 5 п. 5 Порядку № 1078). Це означає, що працівникові продовжують виплачувати суми індексації, обчислені залежно від останнього підвищення посадових окладів.

3. У місяці підвищення посадового окладу (тарифної ставки) індексація не нараховується, якщо розмір підвищення зарплати виявиться більше суми можливої індексації в такому місяці.

У разі коли сума підвищення не перекриває суму можливої індексації, визначають різницю між сумою можливої індексації та сумою підвищення, так звану індексацію-різницю (абз. 3 і 4 п. 5 Порядку № 1078).

Зверніть увагу: суму підвищення зарплати, яка бере участь у порівняльних розрахунках, визначають з урахуванням усіх складових (елементів) зарплати, що не мають разового характеру, виходячи з умов роботи в місяці підвищення посадових окладів (тарифних ставок) (абз. 5 п. 5 Порядку № 1078, див. також лист Мінсоцполітики від 20.11.15 р. № 308/10/136-15).

4. Згідно з абз. 6 п. 5 Порядку № 1078 до чергового підвищення посадових окладів (тарифних ставок) до суми індексації, яка була визначена в місяці підвищення окладів (індексація-різниця), додається сума індексації, що складається в результаті перевищення ІСЦ порога індексації, встановленого п. 11 Порядку № 1078 (поточна індексація).

5. Для працівників, прийнятих на роботу (новоприйнятих працівників), переведених до іншої організації (установи), на іншу роботу в тій же організації, що вийшли з відпустки для догляду за дитиною до 3 років і після відпустки без збереження заробітної плати (до 6 років та інші види, передбачені законодавством про відпустки),обчислення ІСЦ для проведення індексації проводиться з місяця, що настає за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку обіймає працівник (п. 102 Порядку № 1078). Тобто буде єдиний підхід і для «новачків», і «переведених»: для усіх орієнтуємося на місяць останнього підвищення окладу за обійманою посадою.

Для поточної індексації — користуємося таблицею

Щоб визначити суму поточної індексації, необхідно знати «базовий» місяць працівника і величину приросту ІСЦ. Як ми з’ясували вище, місяць підвищення окладу (ставки) завжди є «базовим» місяцем з метою індексації зарплати. Проте коли настане право на індексацію зарплати, а також яким буде коефіцієнт поточної індексації, залежить від розміру приросту ІСЦ.

Важливо! Зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи (абз. 2 п. 4 Порядку № 1078).

У лютому 2019 року цей показник складає 1921 грн. Тобто індексації підлягає зарплата тільки в розмірі 1921 грн. Сума, що перевищує цей обмежувач, не індексується.

Право на поточну індексацію зарплати настає, коли ІСЦ, розрахований наростаючим підсумком, перевищить поріг індексації (103 %).

На лютневу індексацію впливає індекс інфляції за грудень 2018 року — 100,8 %. Враховуючи, що ІСЦ наростаючим підсумком з урахуванням грудневого ІСЦ не перевищив поріг 103 %, величини приросту ІСЦ для визначення можливої суми поточної індексації за лютий 2019 року залишаються на рівні минулого місяця.

Щоб проіндексувати зарплату за лютий 2019 року, скористайтеся таблицею, наведеною нижче. У ній знайдете лютневі величини приросту ІСЦ (коефіцієнти індексації) для базових місяців починаючи з 2011 року і готові розраховані суми поточної індексації для повністю відпрацьованого місяця.

Коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за ЛЮТИЙ 2019 року

img 1

Нагадаємо, як користуватися такою таблицею. Припустимо, місяцем останнього підвищення окладу за посадою, яку обіймає працівник («базовий» місяць), є січень 2018 року. Отже, якщо лютий 2019 року відпрацьований ним повністю (працівник на повній ставці, усі робочі дні/години є фактично відпрацьованими), то сума поточної індексації — 138,31 грн. (значення на перетині рядка «2018 — Сума» з графою 1 «Січень»). Її ми отримали так:

1921 грн. х 7,2 % = 138,31 грн.,

де 7,2 % — приріст ІСЦ для проведення індексації (значення на перетині рядка «2018 — %» з графою 1 «Січень»);

1921 грн. — зарплата, індексована в межах діючого розміру ПМПО в лютому 2019 року.

Пам’ятайте! У разі неповного робочого часу або ж не повністю відпрацьованого місяця індексацію слід виплачувати пропорційно відпрацьованому часу (абз. 7 п. 4 Порядку № 1078, лист Мінсоцполітики від 25.02.16 р. № 75/10/136-16).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі