Теми статей
Обрати теми

Помилка щодо стану розрахунків? Два варіанти звірки

В Електронному кабінеті відображається помилкова сума сплаченого підприємством єдиного соціального внеску. Як відкоригувати цю інформацію?

Відповідно до п.п. 191.1.1 ПКУ на податкові органи, що здійснюють адміністрування податків, зборів, платежів (далі — податки), покладено, зокрема, функцію проведення звірки платників податків.

Оскільки ваше запитання стосується саме Електронного кабінету, то розпочнемо зі звірки в режимі онлайн.

Так, Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платником податків, зокрема, проведення звірки розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також одержання документа, що підтверджує стан розрахунків, який формується автоматизовано шляхом вивантаження відповідної інформації з Електронного кабінету із накладенням електронного підпису посадової особи контролюючого органу та печатки контролюючого органу (п. 421.1.2 ПКУ).

Для цього у випадку, коли платник податків вважає, що в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету відображена недостовірна інформація за податками, зборами та єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) (задвоєння оплати/нарахування, переплата/недоплата), платник може надіслати відповідний запит до органу ДФСУ за основним (або неосновним) місцем обліку щодо звірки стану розрахунків з державним та місцевим бюджетами, цільовими фондами за податками, зборами та ЄСВ у довільній формі через меню «Листування з ДФС» приватної частини Електронного кабінету з прикріпленою копією (скрином) зображення відповідної інформації на екрані монітора* та даними платника щодо такого стану з підтвердними документами (за наявності).

* Отримується за допомогою клавіші Print Screen на комп’ютерній клавіатурі.

Водночас у платника є також можливість отримання інформації щодо стану розрахунків за податками, зборами та ЄСВ за основним (або неосновним) місцем знаходження на податковому обліку у відповідному органі ДФСУ (тобто офлайн).

Для цього йому слід звернутися до органу ДФС за основним (неосновним) місцем обліку.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 140.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі