№1

Бухгалтерський тиждень, січень, 2019/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Градація підприємств за версією Мінфіну Інформаційне повідомлення Мінфіну про визначення категорії підприємства від 12.11.18 р.*
  • Оприлюднення фінзвітності-2018: бачення Мінфіну Лист Мінфіну від 07.12.18 р. № 35210-06-5/32299
  • Повторне перерахування нерезиденту: невже повторний податок на репатріацію? Лист ОВП ДФС від 26.11.18 р. № 4934/ІПК/28-10-27-01-11
  • Продовжено безПДВшні «металобрухтні» переліки Законодавці Законом від 23.11.18 р. № 2628-VIII (див. Тему тижня на с. 32 цього номера) продовжили дію низки податкових пільг, зокрема «металобрухтної» ПДВ-пільги (абзац перший п. 23 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ).
  • Оновлено довідники податкових пільг ДФСУ оновила Довідник № 91/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник № 91/2 інших податкових пільг (станом на 01.01.19 р.).
  • ДФСУ оприлюднила план-графік перевірок Буквально напередодні граничного строку, встановленого абзацом другим п. 77.1 ПКУ, податкове відомство оприлюднило на офіційному сайті план-графік документальних планових перевірок на 2019 рік.
  • Нові обмеження на ввезення товарів із РФ Укотре Кабмін: 1) продовжив заборону на ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації (діятиме принаймні до 01.01.20 р.);
  • Неякісні ліки можна повернути до аптеки
  • Календар тижня
  • Річний ПДВ-перерахунок (за ст. 199 ПКУ) От і добіг кінця 2018 рік. А отже, незабаром платникам ПДВ, які у минулому році проводили розподіл ПДВ за ст. 199 ПКУ, доведеться провести традиційний перерахунок ПДВ. Які правила його проведення? Що змінилося з часу перерахунку-2017? Читайте в нашій статті.
  • Нова ПН: заповнення «особливих» ПН Нова податкова накладна (ПН) уже в дії. І хоча порядок її заповнення особливо не змінився, все одно в багатьох читачів виникають запитання, як тепер заповнювати «особливі» ПН: на «компенсуючі» ПЗ, на послуги від нерезидента, на експортні операції, при постачанні філії тощо. Тому сьогодні нагадаємо порядок заповнення цих ПН.
  • Якщо не заповнили таблицю 1.1 додатка Д5 У декларації з ПДВ за жовтень 2018 року припустилися помилки: в таблиці 1.1 додатка Д5 не відобразили заблоковану жовтневу податкову накладну (ПН). Чи потрібно подавати уточненку? Що загрожує підприємству у разі, якщо цього не зробити?
  • Важливі цифри — 2019
  • Як рахують дохід єдиноподатника для цілей застосування РРО Відомо, що підприємці-єдиноподатники, річний дохід яких не перевищує 1 млн грн., можуть працювати без РРО («мають РРО-імунітет»). Якщо, звісно, немає «обтяжливих» обставин на зразок продажу технічно складних побутових товарів. Нібито все гранично ясно. Але іноді виникають сумніви. Наприклад, коли йдеться про «транзитні кошти», що надходять комісіонерові, або про закриття депозиту чи про поповнення рахунку власними коштами… Враховуються ці суми для порівняння з «1 млн грн.» чи ні? Розбираємося!
  • Помилка щодо стану розрахунків? Два варіанти звірки В Електронному кабінеті відображається помилкова сума сплаченого підприємством єдиного соціального внеску. Як відкоригувати цю інформацію?
  • Списуємо старі ліки: за якою ставкою ПДВ? Підприємство має списати медвироби/ліки, що стали непридатними. Наразі постачання таких товарів оподатковується ПДВ за ставкою 7 %. Проте «вхідний» ПДВ під час придбання таких препаратів було сплачено ще за ставкою ПДВ 20 %. За якою ставкою у такому разі нараховувати «компенсуючі» податкові зобов’язання згідно з п. 198.5 ПКУ?
  • На яку дату переоцінюють основні засоби? Чи можна проводити переоцінку основних засобів у будь-який день або тільки на початок (кінець) кварталу? Якщо провели на останній день кварталу, то проводку робимо 31 числом чи вже 1-м?
  • Бухгалтерські новації — 2019 Ви, шановні читачі, напевне, вже звикли, що в нашій країні практично жоден рік не обходиться без того, аби на Новий рік не було б внесено масштабні зміни до ПКУ. Тож давайте розбиратися, які зміни в правила оподаткування вніс Закон № 2628. Проте 2019 рік, крім податкових нововведень, уніс й інші, дещо призабуті, але також актуальні. Їх законодавці розмножували протягом усього минулого року. І стосуються вони здебільшого не податкового, а бухгалтерського обліку, валютного регулювання та земельного законодавства. Про те, що це за нововведення і як вони вплинуть на суб’єктів господарювання, теж поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі