Теми статей
Обрати теми

Інформація про працівників-передпенсіонерів

Голенко Олександр, податковий експерт
Підприємства, установи та організації (але не фізичні особи — підприємці!) зобов’язані дотримуватися квот з працевлаштування осіб, яким до настання пенсійного віку залишається не більше 10 років.

Мінсоцполітики вніс зміни до Порядку надання роботодавцями інформації державній службі зайнятості про осіб передпенсійного віку (затверджений наказом Мінсоцполітики від 16.05.15 р. № 271). Зокрема, звітний бланк інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затверджений у новій редакції. При цьому граничний строк його подання не змінився: за 2018 рік — не пізніше 01.02.19 р.

Нагадуємо, що для зазначених категорій роботодавців розмір квоти: 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за 2018 рік — якщо вона більше 20 осіб; не менше 1 працівника передпенсійного віку — якщо той же показник є від 8 до 20.

(Наказ Мінсоцполітики від 23.11.18 р. № 1763 набув чинності 08.01.19 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі