Теми статей
Обрати теми

Норматив для осіб з інвалідністю: хто зобов’язаний виконувати

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Соціальний захист громадян з обмеженими можливостями — важливий напрям соціальної політики держави, для реалізації якого в Україні введено різні заходи. Одним із таких заходів є встановлення для роботодавців нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. Про те, які роботодавці зобов’язані виконати цей норматив, розповімо в цій публікації.

Для кого норматив обов’язковий?

Статтею 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.91 р. № 875-XII установлено норматив робочих місць для їх працевлаштування.

Хто саме з роботодавців зобов’язаний виконувати зазначений норматив і в якому розмірі, покажемо на рис. 1.

img 1

Рис. 1. Хто виконує/не виконує «інвалідний» норматив

Увага! Обов’язок щодо виконання «інвалідного» нормативу виникає у роботодавця, якщо фактична кількість працівників досягла 8 осіб. Хоча розрахунок самого «інвалідного» нормативу проводиться від середньооблікової кількості штатних працівників (СКШП) за рік (порядок розрахунку регулюється п. 3.2 Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.05р. № 286).

Якщо відразу після збільшення кількості працівників до 8 осіб роботодавець організує робоче місце для осіб з інвалідністю, то у нього не буде проблем з невиконанням «інвалідного» нормативу за рік. Якщо ж почекати до кінця року, щоб підрахувати СКШП за рік, — можливі штрафні «сюрпризи».

Кого зараховуємо в рахунок виконання нормативу?

Працівника з інвалідністю можна зарахувати в рахунок виконання нормативу тільки при одночасному виконанні двох умов.

1. Місце роботи на підприємстві, в установі, організації для нього є основним, тобто з веденням трудової книжки. Зовнішнього сумісника зарахувати в норматив не вийде.

2. Інвалідність має бути документально підтверджена.

Як доказ підійде один з таких документів:

• копія довідки МСЕК про групу і причину інвалідності (форма № 157-1/о, затверджена наказом МОЗ від 30.07.12 р. № 577);

• копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії.

Зверніть увагу: працівника можна зарахувати у виконання нормативу незалежно від установленої йому групи інвалідності.

Перед Звітом — реєстрація

Необхідність зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) безпосередньо пов’язана з обов’язком подання Звіту про виконання «інвалідного» нормативу.

Механізм реєстрації у відділеннях Фонду визначений Порядком реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженим постановою КМУ від 31.01.07 р. № 70 (далі — Порядок № 70).

Так, уперше зареєструватися у Фонді доведеться роботодавцям, у яких чисельність працюючих за основним місцем роботи у 2018 році збільшилася до 8 і більше осіб (п. 3 Порядку № 70). Зробити це потрібно у відділенні Фонду за місцем своєї держреєстрації до 1 лютого 2019 року. Тобто в цьому році останній день реєстрації — 31.01.19 р.

Ну а якщо раптом не встигли зареєструватися у Фонді? Переживати не варто. Санкції за порушення строку реєстрації у Фонді законодавством не передбачені.

Тому роботодавці можуть пройти реєстрацію безпосередньо перед поданням Звіту (до 1 березня 2019 року).

Для реєстрації у Фонді будуть потрібні певні документи (див. рис. 2 нижче).

img 2

Рис. 2. Документи, необхідні для реєстрації роботодавця у Фонді

Оригінали всіх документів пред’являються під час подання заяви.

Якщо ви надсилаєте заяву поштою, то копії документів слід посвідчити нотаріально (абз. 10 п. 3 Порядку № 70).

* Інструкція щодо заповнення форми № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затверджена наказом Мінсоцполітики від 10.02.07 р. № 42.

Важливо! Якщо установа вже зареєстрована у Фонді, то повторну реєстрацію проходити не потрібно.

А якщо у 2017 році роботодавець реєструвався у Фонді і подавав Звіт, а у 2018 році СКШП становила 7 осіб або менше? У цьому випадку Звіт за 2018 рік подавати не потрібно, але про ситуацію, що склалася, слід повідомити Фонд. Таке повідомлення складають письмово в довільній формі (лист Фонду від 27.04.16 р. № 1/6-300102-01).

Про порядок заповнення та подання самого Звіту читайте в наступному номері.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі