№4

Бухгалтерський тиждень, січень, 2019/№ 4 Інші номери журналу ›
  • НГО сільгоспземель: тепер онлайн Наказ Мінагрополітики від 16.11.18 р. № 552 «Про затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення»
  • ПДВ-наслідки передачі обладнання в позичку Лист ДФСУ від 07.12.18 р. № 5162/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Реєстрація «перерахункових» РК: за прострочення — штраф на загальних підставах Лист ДФСУ від 16.01.19 р. № 175/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Самовиправлення після 90 днів: пеня з 91-го Лист ДФСУ від 02.01.19 р. № 13/6/99-99-12-02-01-15/ІПК
  • Нова квартальна декларація з прибутку Звертаємо вашу увагу, що 17.01.19 р. вийшло оновлення «Єдиного вікна (EDZV)» до версії 1.27.1.0, що включає нові форми квартальної декларації з податку на прибуток підприємств (J0100117) — з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 19.10.18 р. № 842 (див. коментар «Зустрічаємо оновлену прибуткову декларацію» // «БТ», 2018, № 52-53), а також додатків до неї.
  • Єдиний казначейський рахунок на митниці Мінфін повідомив, що розпочався тестовий період роботи Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) для сплати підприємствами митних платежів. Це значно спростить процедуру, оскільки дозволить зараховувати аванси і здійснювати платежі не через казначейські рахунки конкретних митниць, а через ЄКР, при цьому подавати митні декларації — будь-якій митниці.
  • Акцизні склади пального: вже незабаром Мінфін затвердив формат даних і структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників (рівня пального в резервуарі), а також форми довідок про розпорядника акцизного складу пального і про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу та залишки пального на такому складі.
  • Замініть ГОСТи за три роки Мінекономрозвитку нагадує, що триває гармонізація вітчизняного законодавства з європейським, а тому лише деяка частина радянських ГОСТів залишаються чинними, проте — лише до 01.01.22 р.
  • Календар тижня
  • Заповнюємо декларацію про доходи ФОП-загальносистемника У загальному випадку декларацію про доходи ФОП–загальносистемникам заповнювати доводиться один раз на рік. А це означає, що основні моменти, пов’язані з її складанням, потребують щорічного «оновлення». З чим ми вам і допоможемо в сьогоднішній статті.
  • Вносимо готівку до каси банку: пастки фіскалів На прохання директора, що їхав у відрядження, працівник уніс до каси банку для зарахування на рахунок підприємства суму поворотної фінансової допомоги. Під час перевірки розрахункових операцій податківці почали «розкручувати» цю ситуацію. Вони, заявляючи, що в особі працівника цю готівку одразу отримало підприємство, інкримінують підприємству неоприбуткування цих грошей і застосовують штрафні санкції. Наскільки це правомірно і на що звертати увагу в таких ситуаціях — давайте обговоримо.
  • Облікова політика: коригуємо на 2019 рік За традицією, підбиваючи підсумки минулого звітного року, проводять ревізію наказу про облікову політику підприємства. Чи потрібно щось підкоригувати в обліковій політиці на новий «бухгалтерський» 2019 рік — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Кабмін рекомендує… перенесення робочих днів — 2019 «Безглуздий відпочинок стомлює гірше за роботу». Проблемою «толкового» відпочинку традиційно переймається КМУ. Для цього він щорічно «тасує» суботи з робочими днями, утворюючи таким чином декілька «мікроканікул». Якщо ви вирішили дотримуватися рекомендацій уряду, ця стаття для вас.
  • Календар бухгалтера на лютий 2019 року
  • Норматив для осіб з інвалідністю: хто зобов’язаний виконувати Соціальний захист громадян з обмеженими можливостями — важливий напрям соціальної політики держави, для реалізації якого в Україні введено різні заходи. Одним із таких заходів є встановлення для роботодавців нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. Про те, які роботодавці зобов’язані виконати цей норматив, розповімо в цій публікації.
  • Не відобразили витрати? Виправте помилку! У декларації з податку на прибуток за 9 місяців 2018 року помилково не відобразили «вересневі» витрати. Чи можна відобразити їх у річній декларації, не уточнюючи помилковий період?
  • Податковий борг з ПДВ — ризик блокування ПН Чи можуть виникнути проблеми з реєстрацією податкової накладної (ПН) в ЄРПН, якщо у платника ПДВ є податковий борг з ПДВ?
  • Помилка в таблиці 5 Звіту з ЄСВ: як виправити? Працівника підприємства з 01.12.18 р. переведено на іншу посаду. Дату закінчення роботи на старій посаді в таблиці 5 ЄСВ-звіту за листопад не зазначили. Як виправити цю помилку?
  • Звіт з ЄСВ «за себе» ФОП-єдиноподатника Фізособа була зареєстрована підприємцем не з 1-го числа звітного місяця. Як заповнити реквізит 6 титульного аркуша Звіту за формою № Д5? Чи треба підприємцям, що здійснювали протягом 2018 року діяльність на єдиному податку, заповнювати графу 3 таблиці 1 Звіту № Д5?
  • Майнові податки — 2019 Прийшов час декларувати (а з часом — і платити) земподаток / орендну плату за держкомземлі, «нерухомий» і транспортний податки — які прийнято називати майновими — в 2019 році, тому пора простудіювати порядок його розрахунку і правила звітності. Зрозуміло, для тієї частини платників майнових податків, які є юридичними особами. Для фізичних осіб — підприємців усе йде абсолютно аналогічно тому, як і для «звичайних» фізичних осіб, — їм ці податки нараховують фіскали, а тому морочити голову із заповненням декларацій не треба…
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі