Теми статей
Обрати теми

Невиконання гарантій стосовно «солдат підприємства»: штрафи зросли

Коновалова Олена, заступник директора Департаменту — начальник відділу з питань трудових відносин Державної служби України з питань праці
Що загрожує роботодавцю за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу? Хто притягатиме до відповідальності?
«солдати підприємства», підвищені штрафи

Відповідно до ст. 119 КЗпП роботодавець зобов’язаний зберегти місце роботи, посаду та середній заробіток за працівниками, які:

— призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує нацбезпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та/або запровадження воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації;

— були призвані під час мобілізації, на особливий період та підлягали звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжили військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, але не більше ніж на строк укладеного контракту.

Зазначені гарантії зберігаються за працівниками, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші пошкодження здоров’я) і перебувають на лікуванні в медзакладах, а також потрапили в полон або визнані зниклими безвісти, на строк до дня, наступного за днем їх узяття на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах або до дня оголошення судом їх померлими.

img 1

До 26.11.2015 р. за невиконання вимог щодо «солдат підприємства» і, зокрема, ст. 119 КЗпП роботодавцю загрожувала фінвідповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1 мінзарплати (далі — МЗП) згідно зі ст. 265 КЗпП, а його посадовим особам — адмінштраф від 510 до 1700 грн. ( ч. 1 ст. 41 КУпАП).

З 26.11.2015 р. набув чинності Закон № 734*. Він посилив відповідальність за незбереження перелічених вище гарантій, збільшивши розмір: 1) штрафу за ст. 265 КЗпП до 10 МЗП, установленої законом на момент виявлення правопорушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення; 2) адмінштрафу за ч. 7 ст. 41 КпАП у межах від 850 до 1700 грн.

* Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу» від 03.11.2015 р. № 734-VIII.

Штрафи, встановлені ст. 265 КЗпП, накладає Державна служба України з питань праці в порядку, встановленому КМУ.

img 2

На сьогодні такий порядок не затверджений, а перебуває на стадії погодження. До його затвердження штрафи за ст. 265 КЗпП не застосовуються.

Рішення про накладення адмінштрафу за ч. 7 ст. 41 КпАП виносить суд.

На нашу думку, якщо роботодавець, який не дотримувався «трудових» гарантій щодо «солдат підприємства», самостійно усуне таке порушення до моменту проведення перевірки Держпраці, то повинен розглядатися варіант звільнення цього роботодавця та його посадових осіб від відповідальності за таке порушення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі