№12

Бухгалтер 911, березень, 2015/№12 Інші номери журналу ›
  • Даєш компенсацію щодо мобілізованих! Не віриться, однак це відбулося! КМУ постановою від 04.03.2015 р. № 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (далі — Порядок № 105). Він набув чинності з 17.03.2015 р. Відповіді на запитання роботодавців, які виникають у зв’язку з цією довгоочікуваною подією, шукайте далі.
  • Облік «роздрібного» акцизу І знову ми повертаємося до теми «роздрібного» акцизу. Цього разу пропонуємо вам розібратися з його відображенням в обліку. Як виявилось, навіть тут не все так просто.
  • Обліковуємо податок на нерухомість: і знову підводне каміння... Здавалося б, скільки ще запитань може виникати щодо цього податку. Але резерв головоломок явно не вичерпаний. На перший погляд, хоча б у бухобліку все повинно бути просто. Ще б пак! Одна тільки деталь — право зменшити об’єкт обкладення податком на прибуток на суму сплаченого податку за нежитлові об’єкти — чого варта! Як усе облікувати, та так, щоб не задвоїти витрати? Давайте розбиратися разом!
  • Авансові внески за березень: що нового? Понеділок 30 березня — останній день, коли ви зможете сплатити щомісячний авансовий внесок з податку на прибуток (далі — ЩАВ) цього місяця без біди на свою голову. Важливо, що за старою традицією, яка «доживає» свій вік цього року, ЩАВ, що підлягають оплаті в березні, — перші із серії собі подібних у кожному році. А отже — це вже не зовсім ті внески, що були у лютому*. Тож розберемося в них ґрунтовно!
  • Сплата ПДВ через спецрахунок Сплачувати ПДВ за лютий / I квартал 2015 року потрібно вже по-новому — через спецрахунок. Як це зробити, розберемося в цій статті.
  • Право на неподання декларації: правило винятками красне Звичайно, звістка про можливість не подавати податкові декларації, якщо відсутній об’єкт оподаткування або показники, що підлягають декларуванню, встигла потішити багатьох наших читачів*. Але чи все так однозначно? Як ви розумієте, сподіватися на це було б дуже оптимістично. Тож давайте розбиратися в реаліях.
  • «Коефіцієнтимо» ЄСВ: нові light-правила Зі старими умовами застосування понижуючого коефіцієнта детінізація фонду оплати праці явно не вдалася. Тому ідеологи боротьби з «конвертами» додали «принадливості» своїм пропозиціям. Чи реально сьогодні скоротити витрати на ЄСВ? Давайте розбиратися разом.
  • Військовий збір: солодке уточнення, та зміни гірчать Військовий збір заслуговує на своєрідний «Оскар» як «найпереписуваніший» збір в Україні. Тільки-но ми отямилися після новорічних змін... і знову є корективи. Будьте уважні!
  • «Підзвітник» забув попросити ПН: чи можна врятувати ПК? Купували товар через підзвітну особу на суму понад 200 грн. (без ПДВ). При цьому наш «підзвітник» забув попросити у постачальника ПН. Чи можемо ми врятувати ПК за цією операцією?
  • Ремонт у ФОП: витратам бути! З 01.01.2015 р. перелік витрат у ФОП-загальносистемника оновлено. Продовжуючи з ним розбиратися, сьогодні звернемо увагу на «ремонтні» витрати підприємця: чи можна їх обліковувати? що для цього потрібно? як їх відобразити у Книзі ОДВ?
  • Чи уріжуть пенсію підприємцям? Немає людини, яка б не чула про те, що з 01.04.2015 р. працюючим пенсіонерам уріжуть пенсії. Підприємницькі форуми буквально вибухають від обурення та запитань: невже і підприємці-пенсіонери також попали під «зріз»? За роз’ясненнями ми звернулися до ПФУ.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі