№41

Бухгалтер 911, жовтень, 2015/№41 Інші номери журналу ›
  • Бухоблік ПДВ: вивчаємо проект змін Як правильно в бухобліку показати розподіл ПК або купівлі для неоподатковуваної діяльності? Ці питання після оновлення правил відображення ПК виникають практично у кожного бухгалтера. Тому в цій статті пропонуємо вам заглянути до проекту змін до Інструкції № 141*, який нещодавно з’явився на сайті Мінфіну. Адже в ньому уже є відповіді (нехай ще й не узаконені) на злободенні питання з бухобліку ПДВ.
  • «Усі брешуть! Цифри не брешуть»* (ЄП-мінфінівська реформа в цифрах) Не встигли єдиноподатники перевести дух після битви за скасування РРО, як нагрянула нова проблема: Мінфін вирішив реформувати саму спрощенку. Та так кардинально, щоб «тріски полетіли». Причому в мережі вистачає і жахів на тему того, що спрощенку взагалі поховають, і хвалебних од (в основному з боку держструктур) з приводу, як же добре Мінфін придумав полегшити життя малому бізнесу. Де ж правда? Щоб з’ясувати, звернемося до цифр, які, як відомо, ніколи не брешуть.
  • Аптечка на підприємстві: що покласти і як облікувати? Звичайно, добре, коли співробітники жваві духом і тілом. Але від невеликих неприємностей і виробничих травм ніхто не застрахований. У такому разі допоможе аптечка з елементарним набором медикаментів. Що в ній повинно бути? Як списати прострочені ліки? Як правильно відобразити в обліку придбання аптечки та її поповнення? На ці запитання ви знайдете відповіді в нашій статті.
  • За підсумками 3 кварталів — збиток: чи сплачувати аванси з прибутку? Приємні новини: уже за підсумками 3 кварталів року, що минає, збиткові платники податку на прибуток підприємств (далі — ПНП), що зобов’язані сплачувати щомісячні авансові внески (далі — ЩАВ), мають право відмовитися від такого тягаря. Так норми абз. 9 п. 57.1 ПКУ трактували фіскали (роз’яснення в категорії 102.21 ЗІР). Пропонуємо розібратися в подробицях!
  • Якщо готівка «ночує» у касі невідокремленого підрозділу... Одні з найбільших штрафів у податковому законодавстві — це штрафи за порушення правил роботи з готівкою. Вони можуть бути у 5 разів більше, ніж сума помилки! Тому краще не допускати помилок, а заздалегідь з усім розібратися. Сьогодні ми пропонуємо вам розібратися з тим, чи можна залишити на ніч готівку в невідокремленому підрозділі, якщо це: а) виручка; б) здача (500 грн.)?
  • Сумісники: хрестоматія роботодавця Прийняття на роботу сумісників уже давно стало справою звичною. Проте запитань у роботодавців чомусь досі «вагон і маленький візочок». Що можна? Чого не можна? Які відмінності від основних працівників? У цьому матеріалі ми точно розберемося і з «вагоном» запитань і з «візочком» нюансів.
  • Амортизаційні коригування — недоопрацювання чи умисел законодавця? Коли ми на початку року розглядали амортизаційну різницю зі ст. 138 ПКУ*, ми звертали вашу увагу на те, що збільшити фінрезультат до оподаткування має сума амортизації, нарахована за даними бухобліку. Зменшити ж фінрезультат повинна сума амортизації, розрахована за правилами п. 138.3 ПКУ. Пропонуємо розглянути «під мікроскопом» цей механізм.
  • Касові чеки більше 240 грн.: чи бути ПДВ-зобов’язанням? Як після 1 липня проводити в ПДВ-обліку касові чеки з сумою ПДВ більше 40 грн.? Чи потрібно відображати ПК, а потім нараховувати ПЗ, якщо покупка за чеком призначена для неоподатковуваної/негосподарської діяльності?
  • Донарахування за результатами перевірки краще за самовиправлення? Розуміємо, запитання із заголовка статті могло вас збентежити. Однак повірте: воно виникло не на порожньому місці. Після того як 1 вересня набув чинності Закон № 655* (див. «Бухгалтер 911», 2015, № 33), сплачувати донарахування за підсумками перевірок у деяких ситуаціях стало реально вигідніше, ніж самовиправлятися.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі